У Львові відзначили 150-річчя Євгена Петрушевича

У Львові відзначили 150-річчя Євгена Петрушевича

05.06.13 01:28 0 1385
3 червня 2013 року у Львові за участи депутатів місцевих рад від Всеукраїнського об'єднання "Свобода" відбулися заходи з нагоди 150-ї річниці від дня народження Президента Української національної ради ЗУНР Євгена Петрушевича.

Розпочалися заходи на Личаківському кладовищі у Львові. Представники обласної та міської влади, а також громадськости поклали квіти до каплиці, де поховано Євгена Петрушевича. Священики відправили екуменічну панахиду. Військовий оркестр виконав державний гімн, а салютна команда віддала військові почесті Президентові Петрушевичу.

Голова комісії з питань бюджету, соціяльно-економічного розвитку та комунального майна Львівської обласної ради свободівець Ярослав Качмарик, поклавши квіти на могилу Євгена Петрушевича, звернувся до присутніх: " ми прийшли поклонитися українському державникові Євгенові Петрушевичу. Він зумів створити ту державу, яка згодом стала Україною. на цьому місці ми повинні пройнятися відповідальністю і продовжувати ту справу, яку розпочав багато років тому Євген Петрушевич".

Того ж дня Ярослав Качмарик взяв участь у церемонії спецпогашення художнього маркованого конверта "150 років від дня народження Євгена Петрушевича – громадського, політичного діяча, президента ЗУНР", видання якого здійснила Укрпошта.

Про це повідомили в прес-службі Львівської обласної організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: На Рівненщині провели ...

КОМЕНТАРІ