На Рівненщині провели консультації при скороченні штату

На Рівненщині провели консультації при скороченні штату

05.06.13 01:34 0 1498
З метою надання адаптаційних та превентивних послуг при скороченні штату фахівці Кузнецовського міського центру зайнятості провели упереджувальну консультацію з вивільнюваними працівниками міського комунального підприємства, відділу культури виконавчого комітету міської ради та Кузнецовської філії Приватного вищого навчального закладу «Європейський університет».

Перед працівниками, які підпадають під планове вивільнення, виступила головний спеціаліст-юрисконсульт Наталія Хімінець, яка розповіла про порядок вивільнення працівників у відповідності до КЗпП України та інших нормативно-правових актів, основні положення Закону України «Про зайнятість населення», а також повідомила про ситуацію на ринку праці Рівненщини, розтлумачила поняття «підходящої роботи» згідно з чинним законодавством.

Начальник відділу активної підтримки безробітних Тетяна Чабан наголосила на перевагах легальної зайнятості, поінформувала про організацію громадських робіт та робіт тимчасового характеру, відкриття власної справи за сприяння служби зайнятості. Вона також повідомила про можливості професійного навчання в центрах професійно-технічної освіти державної служби зайнятості і можливість отримання ваучера для підтримання конкурентоспроможності на ринку праці шляхом перепідготовки, спеціалізації, підвищення кваліфікації за професіями та спеціальностями для пріоритетних видів економічної діяльності.

Учасники упереджувальної консультації із зацікавленням вислухали інформацію про свої права на соціальні послуги та матеріальне забезпечення на випадок безробіття, просили відповісти на низку запитань про трудове законодавство, радилися щодо своїх подальших дій.

Наприкінці зустрічі в очах людей вже не було пригніченості й страху перед невідомим майбутнім. Вони впевнилися, що з підтримкою Державної служби зайнятості зможуть подолати тимчасові негаразди.

Про це повідомили у Рівненському міському центрі зайнятості
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Львові відзначили ...
Наступна новина: Луцьк: у місті ...

КОМЕНТАРІ