Ескіз нашого земляка Олега Шуляка переміг у Всеукраїнському конкурсі логотипів до 200-річчя Тараса Шевченка

Ескіз нашого земляка Олега Шуляка переміг у Всеукраїнському конкурсі логотипів до 200-річчя Тараса Шевченка

05.06.13 04:00 0 1431
«Логотип до 200-річчя Тараса Шевченка був відібраний компетентним журі авторитетних митців-графіків. На конкурс було представлено 208 ескізів від понад 100 учасників. Найкращою стала робота Олега Шупляка, викладача Бережанської дитячої художньої школи з Тернопільщини», - про це на прес-конференції повідомив Міністр культури України Леонід Новохатько.

«Демократичні умови конкурсу дозволяли приймати кілька ескізів логотипу від одного автора. Основними критеріями відбору були лаконічність, асоціативність з особистістю Т.Г. Шевченка та ювілейною датою», - розповів Міністр.

Леонід Новохатько зауважив, що цей логотип стане всеукраїнським та міжнародним символом Шевченківського ювілею і буде використовуватись на буклетах, каталогах, в оформленні інтер‘єрів приміщень, де проходитимуть заходи з відзначення 200-річчя Кобзаря, на телебаченні у тематичних програмах, фільмах, анонсах.

«І-шу премію (30 тис. грн.) журі не присудило нікому. Оскільки за умовами конкурсу робота повинна бути виконана бездоганно і не потребувати доопрацювання. Вже на першому етапі кожен з п’яти відібраних ескізів (із 208-ми) на думку членів журі потребував коректив автора. А переміг той ескіз, який вимагав виправлень найменше», - розповів член журі, лауреат Національної премії України ім. Т.Г.Шевченка Василь Перевальський.

Леонід Новохатько вручив переможцю сертифікат на отримання ІІ-ї премії у розмірі 20 тис. грн. (наказ Мінкультури України від 30.05.2013 №469) і подякував всім учасникам конкурсу.

ІІІ-ю премію - 15 тис. грн. - отримав Віталій Мітченко – заслужений діяч мистецтв України, доцент, викладач кафедри графіки Національної академії образотворчого мистецтва і архітектури України.

Автор фотографії - власний кореспондент агентства "Укрінформ" Олег Снітовський

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Тернополі затримали ...
Наступна новина: На Рівненщині звільнений ...

КОМЕНТАРІ