Чернігів: Сучасний будинок – замість казарми

Чернігів: Сучасний будинок – замість казарми

05.06.13 04:19 0 978
52-квартирний сучасний будинок, реконструйований із приміщення колишньої казарми, урочисто введено в експлуатацію у Чернігові.

Житло у новобудові отримали родини військовослужбовців 8-го навчального центру Державної спеціальної служби транспорту. Ключі від квартир та ордери вручили новоселам віце-прем'єр-міністр України Костянтин Грищенко та перший заступник Міністра інфраструктури України Костянтин Єфименко.

За словами К.Грищенка, забезпечення військовослужбовців житлом підвищує їхню мотивацію у професійній діяльності і є частиною реформ, проголошених Президентом України Віктором Януковичем. "Для Державної спеціальної служби транспорту питання соціального захисту військовослужбовців є пріоритетним і воно вирішується позитивно", - сказав він.

Голова адміністрації Державної спеціальної служби транспорту генерал-лейтенант Микола Мальков підкреслив, що у Чернігові планується реконструкція ще й будівлі колишнього клубу військової частини, де проживатимуть військовослужбовці-контрактники. Також вирішується питання із забезпеченням житлом військових в інших регіонах. "Наступний будинок ми плануємо ввести в експлуатацію до Дня незалежності України у місті Конотоп Сумської області", - зазначив він.

Усі роботи з реконструкції і облаштування будинку в Чернігові військові виконали самостійно, вартість робіт становить 10,5 млн. грн. (хоча проектно-кошторисною документацією планувалася 20,3 млн. грн.). Вартість одного квадратного метра житла – 2,6 тис. грн., що нижче від ринкової ціни по місту. У новому будинку 12 однокімнатних квартир, 36 – двокімнатних та 4 – трикімнатних. Загальна площа 3,6 тис. м. кв. Поруч із будинком облаштовано затишний двір, у якому є майданчик для дітей.

Всього своє житло у Чернігові одержали 63 родини військовослужбовців. Адже, отримуючи нову квартиру більшої площі, родини військовослужбовців, які вже мали службове житло, зобов’язані здати його державі.

В урочистому введенні будинку в експлуатацію взяли участь голова Чернігівської облдержадміністрації Володимир Хоменко, голова обласної ради Анатолій Мельник та Чернігівський міський голова Олександр Соколов.

Ірина Синельник
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Хмельниччина: розвиток ...
Наступна новина: На Рівненщині виявлено ...

КОМЕНТАРІ