Договір про торгівлю зброєю вже першого дня підписали понад 60 країн

Договір про торгівлю зброєю вже першого дня підписали понад 60 країн

05.06.13 05:09 0 1404
61 країна підписала в понеділок перший в історії договір, що має регулювати міжнародну торгівлю озброєннями. Це був перший день, коли договір відкритий для підписання. Про це повідомляє "Радіо Свобода".

Першою з цих країн стала Аргентина.

Сполучені Штати Америки не підписували договір уже цього дня; державний секретар Джон Керрі заявив, що його країна підпише договір ближчим часом.

На підписи таких країн, як Росія чи Китай, наразі не очікують узагалі.

Договір схвалила Генеральна асамблея ООН на початку квітня. За нього проголосували 154 зі 193 країн-членів. Проти були три – Сирія, Північна Корея й Іран. Серед 23 країн, які утрималися, були, зокрема, Росія, Китай, Єгипет чи Індія.

Договір, який має на меті регулювати торгівлю звичайними озброєннями, від стрілецької зброї до бойової техніки – танків, панцирних машин, бойової авіації чи кораблів, – має набути чинності через 90 днів після того, як його ратифікує 50-а держава-учасник.

Документ, який розробляли понад десять років, стосується тільки міжнародної торгівлі озброєннями і має на меті запровадити механізми контролю і регулювання, які б відвернули потрапляння зброї до рук терористів, повстанців чи злочинців.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: США пропонують мільйони ...
Наступна новина: В Україні триває конкурс ...

КОМЕНТАРІ