На Закарпатті визначено твори для видання за бюджетні кошти

На Закарпатті визначено твори для видання за бюджетні кошти

05.06.13 11:55 0 1547
Під головуванням заступника голови-керівника апарату облдержадміністрації Антона Громового відбулося засідання експертної ради з питань видання творів закарпатських авторів. На ньому розглянуто рукописи творів, які подали автори та видавництва для випуску їх за Програмою підтримки видання місцевих авторів, популяризації закарпатської книги та сприяння книгорозповсюдженню на 2012 – 2014 роки.

Як зазначив голова експертної ради, заступник голови-керівник апарату облдержадміністрації Антон Громовий, головне завдання цього дорадчого органу – експертної ради - визначити суспільно значимі твори, які поповнять бібліотечні фонди області і гідно презентуватимуть Закарпаття на національних та міжнародних книжкових форумах, в яких обласна державна адміністрація регулярно бере участь.

Начальник управління інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації, заступник голови експертної ради Володимир Дупелич поінформував, що на попередньому засіданні було підтримано пропозицію Всеукраїнського держаного видавництва «Карпати» про видання у 2013 році повноколірної науково-популярної книги «Закарпаття – перлина у центрі Європи», а також, відповідно до спільного розпорядження облдержадміністрації та обласної ради, ведеться підготовка художнього альбому народного художника України Василя Свиди, сторіччя від дня народження якого буде відзначатися цього року. Крім цього, на розгляд експертної ради подано 20 рукописів, переважна більшість з яких є такими, що відповідають вимогам і можуть претендувати на видання за Програмою підтримки видання місцевих авторів, популяризації закарпатської книги та сприяння книгорозповсюдженню на 2012 – 2014 роки.

У дискусії взяли участь члени експертної ради: голова обласної організації Національної спілки письменників України Василь Густі, голова постійної комісії обласної ради з питань транскордонного співробітництва Михайло Кічковський, завідувач кафедри української літератури Ужгородського національного університету Валентина Барчан, завідувач кафедри журналістики Юрій Бідзіля, директор Всеукраїнського державного багатопрофільного видавництва «Карпати» Віктор Браславець, директор Закарпатської обласної універсальної бібліотеки Людмила Григаш, начальник управління культури облдержадміністрації Юрій Глеба, головний інженер видавництва «Ужгородська міська друкарня» Любов Яковець та інші.

Експертна рада з питань видання творів закарпатських авторів рекомендувала облдержадміністрації розглянути питання про видання за бюджетні кошти у 2013 році такі книги: Габда В. «Книга-альбом», Горват В. «Пікнік на узбіччі як дзеркало нової епохи»; Дурунда А. «Сім янголів затрубили…», Кудрявська Л. «Азбука природи», Кузан В. «Все по 14 копійок», Сова П. «Сиві замки розповідають», Фединишинець В. «Бранці лісу», Шандор В. «Історія Закарпаття», Шип Ю. «Шиліякі співанки»,

Шкіря В. «Таємниця смерекового замку».

Управління інформаційної діяльності та

комунікацій з громадськістю облдержадміністрації

Про це повідомили у Закарпатській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Україні триває конкурс ...
Наступна новина: На Івано-Франківщині ...

КОМЕНТАРІ