На Івано-Франківщині напередодні Дня журналіста представники мас-медіа мали змогу побувати у ролі рятувальників

На Івано-Франківщині напередодні Дня журналіста представники мас-медіа мали змогу побувати у ролі рятувальників

05.06.13 12:02 0 1520
Напередодні святкування Дня журналіста в Управлінні ДСНС області відбулася прес-конференція для представників центральних та регіональних засобів масової інформації за участі першого заступника начальника Управління ДСНС в області полковника служби цивільного захисту Ігора Оксентюка .

В ході прес-конференції представники засобів масової інформації дізналися про підсумки діяльності пожежно-ряту­ва­льної служби Прикарпаття за п’ять місяців 2013 року, про стати­стику пожеж та інших нештатних ситуацій, що за цей період мали міс­це на теренах Івано-Франківщини, почули про перспективи на майбу­тнє служби з надзвичайних ситуацій. Одним із основних напрямків діяльності Управління та його територіальних підрозділів, підкреслив Ігор Володимирович, є насамперед проведення комплексу заходів щодо недопущення виникнення пожеж, надзвичайних ситуацій, особливо в літній відпочинковий період, навчання населення правил безпеки життєдія­льності, адже причиною виникнення більшості трагічних випадків, як відомо, є лю­дський фактор. Велика увага спі­ль­­но з органами місцевої влади та са­моврядування приділяється створенню нових місцевих пожежних ко­манд у віддалених населених пунктах області задля забезпечення їх на­лежного протипожежного за­хи­с­ту. Загалом за поточний 2013 рік на території Івано-Франківщини надзвичайних ситуацій не зареєстровано. Підрозділами пожежно-рятувальної служби було здійснено близько 8 тисяч виїздів за сигналом «Тривога», ліквідовано 672 пожежі, під час яких рятувальниками врятовано життя 25 осіб та матеріальних цінностей на суму близько 5 млн. 71 тис. гривень. Протягом поточного періоду 2013 року в непоодиноких випадках виникали пожежі в природних екосистемах області. За 5 місяців 2013 року зареєстровано 172 пожежі в природних екосистемах на загальній площі 67,2 га.

Також на представників засобів масової інформації чекав і приємний момент – за плідну та ефективну співпрацю, вагомий внесок у висвітлення діяльності пожежно-рятувальної служби Прикарпаття журналісти були нагороджені подяками Управління ДСНС в області, а кореспонденти обласного радіо Любов Крайня та газети «Галичина» Ігор Никорович відомчими відзнаками Управління ДСНС в області нагрудними знаками «За заслуги у сфері цивільного захисту ».

Прес-конференція відбувалася на території стадіону спортивно-оздоровчого комплексу імені Героїв-пожежних. Після завершення її офіційної час­ти­ни на представників мас-медіа чекали несподіванки – показо­ві виступи пожежно-рятувальних підрозділів, а також різноманітні ко­н­курси, у яких мав змогу взяти участь ко­жен бажаючий. Представники засобів масової інформації, яких уже навряд чи й можливо чимось здивувати, були вражені: кажуть, та­кого не сподівався ніхто.

На першому конкурсному етапі – спуск кру­топохилою навісною переправою з четвертого поверху навчальної вежі приз отримали журналістки Ольга Гриців з ТРК «РАІ» та Вікторія Мартинович з інтернет-агенції «Коломия веб-портал».

Другий був по-справжньому бойовий – у складів ланки газодимозахисної служби журналісти здійснили розвідку умовної пожежі та врятували потерпілого із задимленого приміщення. – Вражень – море, – зізнався фотокореспондент УНІАНУ Микола Мацюк, од­нак він не заздрить рятувальника. Фото­г­рафувати та фі­ль­мувати різні по­дії – одна справа, проте бра­ти в них безпосередню участь – це геть інше. З ним згоден і журналіст інтернет-видання «Бріз» Сергій Білий, який теж відчув на собі специфіку роботи ланки газодимозахисної служби. Лише осо­бисто поспі­лкувавшись із рятувальниками, зауважує пан Сер­гій, зро­зу­мів, нас­кільки важкою є ця про­фесія. Сам тут працювати нав­ряд чи наважився б, однак, з великою повагою ставиться до цих мужніх людей, для котрих рятувати жи­ття – справа буденна.

Ще на інших конкурсних етапах журналісти ще гасили пожежу вогнегасником і проводили гасіння автомобіля, який потрапив в дорожньо-транспортну пригоду, прокладали рукавну лінію від пожежної автоцистерни та струменем води поціляли у спе­­ціальну мішень. Коли резервуар на мішені наповниться водою і загориться лампочка – справу зроб­ле­но. Тобто протиборство двох стихій – води та вогню – на межі якій власне і відбувається боротьба за життя та майно людей – журналісти відчули сповна. А Світлана Козлик – власний кореспондент телеканалу СТБ – мала можливість побувати у салоні спеціальної техніки рятувальників – бойової розслідувальної дозиметричної машини.

Зустріч представників засобів масової інформації із ря­ту­ва­ль­никами добігала кінця. Перший заступник начальника Управління ДСНС в обла­сті Ігор Оксентюк подякував усім присутнім за те, що і вони, журналісти, до­лучаються до нелегкої, але потрібної справи – про­па­ганди правил безпеки життєдіяльності серед населення.

Управління ДСНС в області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Закарпатті визначено ...
Наступна новина: Івано-Франківщина: до ...

КОМЕНТАРІ