Впровадження положень Закону України «Про адміністративні послуги» на території області обговорили в «Укрпошті»

Впровадження положень Закону України «Про адміністративні послуги» на території області обговорили в «Укрпошті»

05.06.13 12:14 0 913
4 червня за участі першого заступника голови обласної державної адміністрації Богдана Матолича у приміщенні ЛД УДППЗ «Укрпошта» відбулася робоча нарада щодо впровадження положень Закону України «Про адміністративні послуги» на території Львівської області.

Метою проведення наради було обговорення способів оптимізації розміщення центру надання адміністративних послуг та взаємодії між суб’єктами надання цих послуг задля якісного обслуговування громадян.

Зазначимо, що на виконання Закону України «Про адміністративні послуги» упродовж 2013 року в містах обласного значення та районах області органи державної влади та місцевого самоврядування працюють над створенням центрів надання адміністративних послуг, кінцевий термін їх створення – 1 листопада 2013 року. Додамо також, що у місті Львові з 2006 року функціонує Центр обслуговування мешканців, на основі якого створено Центр надання адміністративних послуг. За посередництвом Центру можна отримати 409 послуг.

Як наголосив під час наради Богдан Матолич, впровадження положень Закону України «Про адміністративні послуги» має на меті налагодження взаємодії між усіма державними органами та органами місцевого самоврядування для швидкого та якісного надання адміністративних послуг без залучення у цей процес громадян.

У перспективі заплановано об’єднання в центрі надання адміністративних послуг державних адміністраторів Регіонального дозвільного центру, створеного на базі управління «Дозвільний офіс» Львівської міської ради, а також державних реєстраторів управління державної реєстрації Львівської міської ради.

В рамках налагодженої співпраці між облдержадміністрацією та Львівською дирекцією УДППЗ «Укрпошта» 4 січня 2013 року, як пілотний проект, створено центральний пункт дистанційного надання адміністративних послуг і 5 центрів на базі поштових відділень у найбільших районах міста Львова. За посередництвом ЛД УДППЗ «Укрпошта» можна отримати понад 25 адміністративних послуг.

Довідка:

Закон України «Про адміністративні послуги» прийнятий Верховною Радою України 6 вересня 2012 року і введений в дію 6 жовтня 2012 р.

Адміністративна послуга – результат здійснення владних повноважень суб’єктом надання адміністративних послуг за заявою фізичної або юридичної особи, спрямований на набуття, зміну чи припинення прав та/або обов’язків такої особи відповідно до закону.

Суб’єкт надання адміністративної послуги – орган виконавчої влади, інший державний орган, орган влади Автономної Республіки Крим, орган місцевого самоврядування, їх посадові особи, уповноважені відповідно до закону надавати адміністративні послуги.

Про це повідомили у Львівській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Івано-Франківщина: до ...
Наступна новина: На Львівщині 6 червня 2013 ...

КОМЕНТАРІ