Олексій Кайда звернувся до Генпрокурора з приводу порушення Кабміном законодавства України

Олексій Кайда звернувся до Генпрокурора з приводу порушення Кабміном законодавства України

05.06.13 13:04 0 1448
Народний депутат від Всеукраїнського об'єднання "Свобода" Олексій Кайда скерував Генеральному прокурору України звернення з приводу порушення представниками влади Конституції України та закону "Про Регламент Верховної Ради України". Ідеться про недотримання нинішнім урядом вимог законодавства: хоча закон відводить Кабінетові Міністрів один місяць із дня його формування на оприлюднення програми діяльности, уряд і донині не подав цей надважливий документ на розгляд Верховної Ради України.

"У Конституції України та ст. 227 Закону України "Про Регламент Верховної Ради України" чорним по білому зазначено, що протягом місяця після сформування Кабінету Міністрів України уряд має подати на розгляд Верховної Ради свою програму діяльности на строк його повноважень. Уряд був обраний у грудні минулого року, тому вже кілька місяців владна партія порушує закон. Таким чином Верховній Раді України як представницькому органу держави перешкоджають у здійсненні повноважень щодо парламентського контролю за діяльністю Кабміну.

Очевидно, представники чинної влади так "дбають" про добробут українців і "пакращєння" життя, що навіть не спроможні подати програму своїх дій", – зазначає у депутатському зверненні свободівець Олексій Кайда.

Про це повідомили в прес-службі Тернопільської обласної організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Майбутнє України – ...

КОМЕНТАРІ