На Львівщині депутати-свободівці спільно з громадськістю намагаються врятувати "Біличанський ліс"

На Львівщині депутати-свободівці спільно з громадськістю намагаються врятувати "Біличанський ліс"

05.06.13 19:08 0 1615
4 червня 2013 року, напередодні Всесвітнього дня охорони навколишнього середовища, голова Комітету Верховної Ради України з питань екологічної політики, природокористування та ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи та співголова міжфракційного депутатського об'єднання "За збереження природного комплексу "Біличанський ліс" Ірина Сех взяла участь у засіданні підкомітету з питань охорони і раціонального використання надр, тваринного та рослинного світу, охорони, раціонального використання та відтворення водних ресурсів, формування національної екологічної мережі, природних ландшафтів та об'єктів природно-заповідного фонду, який очолює свободівець Андрій Тягнибок.

На засіданні йшлося про необхідність зберегти природний комплекс "Біличанський ліс", що розташований на території приблизно 6,5 тисяч гектарів та є важливим екологічним чинником західного передмістя Києва й всієї области. Окрім народних депутатів, у засіданні взяли участь представники Міністерства екології та природних ресурсів, прокуратури Ірпеня, київської міської та обласної державних адміністрацій та громадських організацій.

Голова парламентського підкомітету Андрій Тягнибок наголосив на важливості та невідкладності збереження "Біличанського лісу" не тільки для киян та жителів области, а й для всієї країни. Вже 5 років триває боротьба за територію у 6,5 тис. гектарів лісового фонду, оскільки Коцюбинська селищна рада з 2008 року почала роздавати ділянки у лісі, а згодом умовно розширила свої площі до 4 тисяч гектарів.

Як повідомив прокурор Ірпеня Мирослав Пацкан, "зараз скасовано вже близько 200 актів на право власности на землю. Кожного дня ці питання розглядають та повертають ліс у державну власність". У свою чергу, начальник відділу департаменту заповідної справи Міністерства екології та природних ресурсів Григорій Парчук повідомив, що проєкт указу Президента "Про зміну меж національного природного парку "Голосіївський" з територією понад 6,4 тис. га" скеровано до Адміністрації Президента ще восени 2012 року. Також він представив громадськості проєкт карти-схеми майбутнього національного природного парку, невід'ємною частиною якого має стати природний комплекс "Біличанський ліс". Голова "Комітету збереження "Біличанського лісу" Вероніка Агєєва розповіла учасникам про свою багаторічну боротьбу за цей природний комплекс та наголосила на важливості збереження лісу для Києва та околиць, оскільки цей лісовий масив і досі допомагає долати наслідки Чорнобильської катастрофи.

За результатами засідання підкомітет ухвалив рішення, щоби це питання розглянули на засіданні Комітету з питань екологічної політики, природокористування та ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи Верховної Ради України. За його результатами має бути скеровано звернення до Президента, аби прискорити процес підписання указу про створення об'єкту природно-заповідного фонду – національного природного парку.

Про це повідомили в прес-службі Львівської обласної організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 2)
Попередня новина: Тернопіль: переможці ...
Наступна новина: Хмельницька область: ...

КОМЕНТАРІ