Тернопільських свободівців звинуватили у "злісній непокорі працівникам міліції"

Тернопільських свободівців звинуватили у "злісній непокорі працівникам міліції"

05.06.13 20:39 0 1568
4 травня 2013 року в Тернопільському міськрайонному суді завершилося слухання справ активістів Всеукраїнського об'єднання "Свобода", членів молодіжного об'єднання "Сокіл" Максима Сопрончука та Олексія Воронцова, затриманих напередодні міліціянтами за поширення листівок. Націоналістів обвинуватили за статтею 185 Кодексу про адміністративні правопорушення і присудили по 136 гривень штрафу.

Як розповіли активісти, коли вони у дозволеному для цього місці розклеювали цілком легальні партійні листівки, до них під'їхав автомобіль з бійцями спецпідрозділу "Беркут". Міліціянти попросили пред'явити документи, а після перевірки відмовилися їх повертати. "Потім нас змусили сісти в міліційне авто, в якому возили містом і показували місця, де висіли листівки. Коли привезли до міського відділу МВС, Максимові Сопрончуку влаштували 3-годинний допит. Опісля, як нас відпустили і ми пройшли на контрольно-пропускний пункт, вийти з відділку ми не змогли, бо вхідні двері були зачинені. Жодних обвинувачень нам не висунули і не пояснили, чому затримують у відділку. Більш як через 3 години нам повідомили, що весь цей час у райвідділі ми перебували з власної "доброї волі" і "на запрошення правоохоронців". Зрештою дізналися, що буцімто чинили злісний опір міліції, чого насправді не було, – розповів постраждалий від свавілля міліції Олексій Воронцов. – Увесь час, який ми перебували у відділку, на нас постійно чинили моральний тиск та запитували про одне й теж. Ми так до кінця і не зрозуміли, в чому ж нас звинувачують. Ба більше, жодної непокори міліціянтам ми не чинили, а рапорти працівників міліції Попеляра, Масика та Скубіцького, в яких ті зазначали, що ми чинили протиправні дії, є вигаданими та сфальшованими".

Нагадаємо, 4 червня 2013 року працівники міліції затримали двох активістів Всеукраїнського об'єднання "Свобода" – членів МГО "Сокіл" Максима Сопрончука та Олексія Воронцова. Патріотів заарештували під час розклеювання листівки, яка мала всі офіційні реквізити, необхідні для випуску подібної друкованої продукції, і розміщувалася у дозволених місцях. Зокрема, у листівці йшлося про дії влади і містилась інформація про незаконні вчинки начальника обласного УМВС Віктора Сака, голови ОДА Валентина Хоптяна та обласного прокурора Геннадія Мовчана. Ці особи продали пам'ять українських героїв, обмінявши її на зручні чиновницькі крісла, звідки роздають протизаконні накази на догоду комуністично-"регіональній" верхівці. Таким чином ці особи грубо порушують вимоги Конституції України, Кримінального кодексу й законів України, що гарантують діяльність народних депутатів та депутатів місцевих рад. Саме за наказами та під прикриттям цих осіб спецпідрозділи міліції робили і продовжують здійснювати агресивні напади на українців, які висловлюють свої переконання на мирних акціях.

Про це повідомили в прес-службі Тернопільської обласної організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ