Одеські правоохоронці викрили

Одеські правоохоронці викрили "агенцію з залучання інвестицій"

05.06.13 21:16 0 1453
Працівники Управління боротьби з кіберзлочинністю Одеської області задокументували злочинну діяльність «агенції з залучення інвестицій», що мала всі ознаки фінансової піраміди.

Коли до працівників міліції надійшла інформація про те, що в мережі Інтернет діє агенція з залучення інвестицій, організатори якої ошукують громадян, правоохоронці провели ретельну перевірку.

Встановлено, що організатори даної фінансової структури створили, організували та адміністрували оn-line ресурс, на якому й розгорнули свою незаконну діяльність. Схема, яку розробили нечесні громадяни, була наступною: люди вкладають у проект гроші з можливістю отримання надприбутків у вигляді дивідендів та подарунків, а саме квартир, автомобілів та різних побутових товарів. По мірі збільшення кількості інвесторів, при наявності достатнього об’єму інвестицій, здійснюються поодинокі виплати дивідендів окремим учасникам. Однак при досягненні критичної межі, коли кількість необхідних виплат дорівнює кількості залучених грошових коштів та починає перевищувати її, діяльність фінансової піраміди припиняється, а залучені гроші залишаються на рахунках фінансових організаторів.

«За фактом організації фінансової структури, - розповідає начальник Управління з кіберзлочинністю ГУМВС України в Одеській області Юрій Виходець, - розпочато кримінальне провадження за ч. 3 ст. 190 (шахрайство) Кримінального кодексу України. Відповідальність, передбачена за такі діяння, - позбавлення волі на строк від трьох до восьми років».

У рамках кримінального провадження спільно з прокуратурою Малиновського району в офісних приміщеннях, а також за місцями мешкання організаторів були проведені обшуки, в ході яких вилучено комп'ютерну техніку, де містилися відомості про учасників проекту, та документацію щодо його фінансової діяльності.

«Наразі проводяться заходи, спрямовані на встановлення осіб, потерпілих від протизаконних дій фінансових шахраїв. – Зазначив Юрій Виходець. -  Розслідування триває».

ВЗГ ГУМВС України в Одеській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ