У НАТО обговорили Афганістан і Грузію

У НАТО обговорили Афганістан і Грузію

05.06.13 21:29 0 1487
Міністри оборони країн-членів НАТО завершили дводенну зустріч у Брюсселі, обговоривши майбутні дії після планованого виведення наприкінці наступного року з Афганістану всіх бойових частин Міжнародних сил сприяння безпеці, що нині перебувають там за мандатом Ради безпеки ООН і під командуванням НАТО. Про це повідомляє "Радіо Свобода".

Як заявив генеральний секретар Андерс Фоґ Расмуссен, міністри схвалили «розширену концепцію» місії НАТО в Афганістані з 2015 року, яка буде зосереджена на навчанні афганських урядових силових структур і допомозі їм.

Крім того, міністри обговорили становище у Грузії, почавши своє засідання з зустрічі з міністром оборони цієї країни, що надала до складу міжнародних сил в Афганістані понад півтори тисячі своїх військових.

У НАТО знову пообіцяли, що Грузія зможе вступити до його складу, коли виконає всі умови членства.

При цьому Расмуссен наголосив, що в НАТО з великим занепокоєнням спостерігають за останніми подіями у Грузії, що пов’язані з кримінальними справами проти представників попередньої влади, і очікують, що нинішня влада Грузії «повністю дотримуватиметься засадничих принципів верховенства права і забезпечить належний розгляд» цих справ, а також проведе восени цього року вільні і чесні президентські вибори.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Екс-прем’єра Словенії ...

КОМЕНТАРІ