На Чернігівщині стартував обласний чемпіонат з пожежно-прикладного спорту

На Чернігівщині стартував обласний чемпіонат з пожежно-прикладного спорту

06.06.13 01:30 0 1484
5 червня на спортивно-оздоровчому комплексі Управління Державної служби з надзвичайних ситуацій у Чернігівській області розпочався дводенний обласний чемпіонат з пожежно-прикладного спорту. Ці змагання були започатковані не одне десятиліття назад, а з 1993 року присвячується пам'яті мужнього й самовідданого офіцера пожежної охорони, одного із перших учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС - Анатолія Григоренка.

На урочистому відкритті заходу до учасників чемпіонату звернулися з теплими привітальними словами й побажали високих результатів головний суддя змагань - начальник обласного Управління ДСНС полковник служби цивільного захисту Вадим Шулюк, а також почесні гості: Валентина Григоренко, яка багато років була супутницею життя Анатолія Григоренка, пам'яті якого присвячений чемпіонат, заслужений працівник освіти України, кандидат технічних наук, колишній начальник управління пожежної охорони Чернігівської області та ректор Черкаської Академії пожежної безпеки ім. Героїв Чорнобиля генерал-майор Микола Шкарабура, директор Чернігівського КП "Пожтехніка" Петро Бистров, в.о. начальника відділу з питань фізичної культури та спорту облдержадміністрації Сергій Анісовець та ветерани пожежно-рятувальної служби - ліквідатори наслідків аварії на ЧАЕС.

У змаганнях беруть участь команди з 18-ти пожежно-рятувальних підрозділів області, до складу яких входять 80 кращих рятувальників.

5 червня програма чемпіонату включала підйом по штурмовій і висувній драбинам у вікно чотириповерхової вежі та подолання 100-метрової смуги з перешкодами. За підсумками першого дня змагань лідерство тримає команда 2-ї Державної пожежно-рятувальної частини м. Чернігова. За нею найкращі результати у рятувальників з Корюківського району та аварійно-рятувального загону спецпризначення.

Необхідно зазначити, що пожежно-прикладний спорт входить у щоденну професійну підготовку рятувальників і відіграє головну роль в боєздатності підрозділів. Спортивні навички допомагають оперативно, чітко й злагоджено працювати під час ліквідації пожеж та інших надзвичайних подій, коли дорога кожна секунда і від швидкості дій рятувальників залежить життя та здоров'я громадян, які опинилися у небезпеці.

УДСНС у Чернігівській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Тернопільщині 197 ...
Наступна новина: Чернігівщина: Голова ...

КОМЕНТАРІ