В Одесі міліція затримала

В Одесі міліція затримала "цвинтарного" крадія

06.06.13 01:49 0 1430
На спецлінію «102» надійшло повідомлення від охоронця одеського цвинтаря про те, що ним у вечірній час на охоронюваній території був помічений громадянин із великою сумкою в руках. Його поведінка, неприродна для повсякденних відвідувачів, викликала підозру у чоловіка. Як згодом виявилося – цілком оправдано.

Оперативний черговий Малиновського районного відділу негайно направив на місце найближчий наряд міліції – співробітників спецпідрозділу міліції «Беркут», які і затримали підозрілого чоловіка до прибуття слідчо-оперативної групи.

Співробітники міліції встановили особу затриманого. Ним виявився безробітний, раніше судимий за крадіжки 32-річний одесит, у якого в сумці знаходились молоток, викрутка та пасатижі. Крім того, вміст торби не залишав сумнівів – чоловік причетний до актів наруги над місцями поховань. Міліціонери вилучили в нього майже 20 кг металу: чавунну конструкцію від лавок та декілька табличок з прізвищами похованих.

Використовуючи робочі інструменти, чоловік пошкоджував надмогильні пам`ятники, поминальні столики та лавки, різну могильну атрибутику, виготовлену з металу. Про те, що своїми негідними вчинками він завдає не тільки матеріальної шкоди, а й приносить душевний біль родичам померлих, металозбирач навіть не замислювався. Як сам зізнався, ним керували виключно корисливі мотиви. Свої дії планував заздалегідь і в такий спосіб заробляв на життя, здаючи усе поцуплене на металобрухт.

На теперішній час по виявленим фактам розпочато кримінальне провадження за ознаками ч.2 ст.297 (наруга над могилою) КК України. Відповідальність за даний вид злочину передбачає покарання у вигляді штрафу чи арешту на строк до 6 місяців, або обмеженням волі на строк від трьох до п’яти років або позбавленням волі на той самий строк.

ВЗГ ГУМВС України у Одеській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Україна нарощуватиме ...

КОМЕНТАРІ