Прем'єр-міністр України подякував рятувальникам за злагоджену роботу під час ліквідації наслідків негоди в Одеській області

Прем'єр-міністр України подякував рятувальникам за злагоджену роботу під час ліквідації наслідків негоди в Одеській області

06.06.13 12:14 0 822
5 квітня під час відкриття засідання Уряду Прем'єр-міністр України Микола Азаров подякував рятувальникам Державної служби України з надзвичайних ситуацій за оперативне надання допомоги мешканцям Одеської області під час ліквідації наслідків урагану 31 травня-1 червня.

«Хочу відзначити в цій ситуації чітку злагоджену роботу нашої служби із надзвичайних ситуацій, військових та добровольців-волонтерів. Люди приходили на допомогу професіоналам, розчищаючи завали і ліквідуючи пошкодження. Уряд, по-перше, вдячний за продовження такої злагодженої роботи служб і громадських організацій, по-друге, буде швидко і предметно реагувати на звернення щодо того, що ще треба зробити», - наголосив Микола Азаров.

Водночас Прем'єр закликав мешканців регіону з розумінням поставитися до того, що для повної ліквідації наслідків стихійного лиха необхідний час. Наразі уже Міністерству фінансів доручено оперативно виділити кошти на ремонт двох тролейбусних маршрутів в Одесі, заміну обірваних дротів, фінансування інших робіт, пов'язаних ліквідацією наслідків негоди.

Під час виступу урядовець також відзначив, що ДСНС України повинна бути максимально готовою до високих рівнів водопілля в басейнах кількох українських річок.

«Унаслідок тривалих дощів та повені в сусідніх європейських країнах, відбулися зміни у гідрологічній ситуації. Підйом рівнів води до 50 см відмічається у басейнах річок Прут, Тиса, Дністер. Значна кількість опадів у західному регіоні збільшила затоплення у Волинській, Рівненській, Львівській областях (р. Прип’ять, р. Західний Буг). Значні опади продовжуються, в басейнах Сяну, Дністра і Прута очікується ріст рівнів води. Повторюю: треба бути готовими до протидії екстремальному розвитку ситуації», - зазначив Микола Азаров.

У зв'язку з цим він доручив Державній службі України з надзвичайних ситуацій негайно сконцентрувати сили і засоби в районах ризику.

Державна служба України

з надзвичайних ситуацій
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ