Житомирщина: у галузі промисловості області заробітна плата підвищилась майже на 10%

Житомирщина: у галузі промисловості області заробітна плата підвищилась майже на 10%

06.06.13 14:00 0 829
Про розвиток, здобутки та перспективи промисловості області загалом, та легкої промисловості зокрема, говорили під час урочистої наради з нагоди Дня працівників легкої промисловості за участю очільників області та керівників підприємств.

Заробітна плата у промисловості підвищилась за січень-квітень 2013 року на 9,4% до відповідного періоду минулого року і становила 2534 грн., що на 7,2% більше ніж по економіці області (по області 2363 грн.). Заборгованість із виплати заробітної плати у промисловості на економічно-активних підприємствах у поточному році скоротилась майже на 1 млн. грн.

«Соціальна справедливість – в тому, щоб люди мали можливість повною мірою реалізувати свої здібності у праці і отримати за це належну оплату. Тому подолання безробіття, створення нових сучасних робочих місць, підвищення їхньої продуктивності – це завдання, яке поставлене програмою модернізації країни», - наголошує Президент України Віктор Янукович.

«Середньомісячна заробітна плата працівників легкої промисловості за минулий рік становила 2031 грн., за січень – квітень 2013 ріку зарплата зросла майже на 18% і становить 2233 грн., у текстильному виробництві її розмір становить 2826 грн., у виробництві шкіри -2393 грн., у виробництві одягу – 1963 грн.», - сказав директор департаменту промисловості, розвитку інфраструктури та туризму облдержадміністрації Василь Сухораба.

В області за минулий рік створено 11 тисяч нових робочих місць, з них половина на промислових та транспортних підприємствах. У І кварталі цього року у промисловості створено майже 2 тисячі нових робочих місць. Основними завданнями на 2013 рік у промисловості є забезпечення зростання промислового виробництва, залучення інвестицій на технологічне переоснащення та модернізацію виробництв, будівництво нових промислових об’єктів та освоєння нових видів інноваційної продукції, створення нових робочих місць та підвищення рівня заробітної плати.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ