На Харківщині правоохоронці вилучили збройний арсенал часів Великої Вітчизняної війни

На Харківщині правоохоронці вилучили збройний арсенал часів Великої Вітчизняної війни

06.06.13 16:55 0 917
Вже минуло 68 років з Дня Перемоги у Великій Вітчизняній війні, але відголоски цієї страшної війни досі доходять і до наших днів.

В Україні дуже багато організацій, які займаються пошуком зброї, техніки та інших раритетів часів Другої Світової. Але, на жаль, не всі громадяни це роблять законно, не усвідомлюючи небезпечних наслідків такої діяльності.

3 червня поточного року міліціонери батальйону особливого призначення "Беркут" спільно з працівниками ДАІ проводили заходи по відпрацюванню території Зміївського району Харківської області. Близько 21-ї години увагу правоохоронців привернув автомобіль, який рухався по лісосмузі в пізній час. Працівники міліції зупинили автівку для перевірки документів водія та його пасажира.

- Чоловіки, які знаходилися в іномарці, були одягнені в камуфляжний одяг, - розповідає старший інспектор БМОП «Беркут» майор міліції Олександр Малашенко. - На наші запитання, що вони роблять вечорі у лісі, кампанія мешканців іншого району чітко пояснити не змогла. Тому було прийнято рішення ретельно оглянути транспортний засіб.

Професійне чуття не підвело досвідчених правоохоронців. Під час огляду машини у багажнику вони виявили цілий збройний арсенал - 65 корпусів гранат "Ф-1", 63 запали до гранат, 40 патронів калібру 7,6 мм та 5 патронів калібру 14,5 мм. Вилучене за зовнішнім виглядом нагадувало зброю та набої часів Великої Вітчизняної війни.

У далекі роки війни на Зміївщині велися запеклі бої з ворогом. Цей район дуже приваблює шукачів металу, яких в народі називають «чорнокапачами». Ці люди проводять багато в часу в лісах в пошуках небезпечних предметів, які пролежали в землі багато часу. Двоє мешканців міста Первомайський виявилися саме такими мисливцями за раритетними військовими знахідками. Нажаль, займаючись такою справою, вони навіть не усвідомлюють, що це може бути небезпечно і для їх життя, і життя інших громадян.

Даний факт внесений до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч.1 ст.263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України. Вилучене направлено на дослідження до спеціалістів вибухово-технічної служби НДЕКЦ при ГУМВС в Х/о.

За вчинення такого виду злочину законодавством передбачено покарання від 2 до 5 років позбавлення волі.

ВЗГ ГУМВС України

в Харківській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ