Розбійники кілька років проведуть у колонії й відшкодують матеріальні збитки потерпілому

Розбійники кілька років проведуть у колонії й відшкодують матеріальні збитки потерпілому

06.06.13 17:02 0 878
Апеляційний суд Криму відхилив скаргу 20-річного жителя Сімферопольського району, визнаного винним у скоєнні групового розбійного нападу.

Злочинець, який намагався оскаржити занадто суворе, на його думку, покарання, проведе у в'язниці 4 роки, а його 21-річний поплічник-односельчанин - на рік менше. Хлопці понесуть заслужене покарання за те, що навесні 2012 року побили та пограбували незнайомого перехожого.

Пізнього вечора 21 квітня 27-річний житель столиці автономії повертався додому. На вулиці Новій до нього стрімко наблизилися двоє юнаків і з ходу спантеличили незнайомця питанням: «Як справи?». Відчувши щось недобре, хлопець вирішив не вступати з ними в полеміку й прискорив крок. Але ті вже намітили собі жертву і так просто відпускати перехожого не збиралися. Наздогнавши молодого чоловіка, дружки почали бити його руками і ногами, а коли він знепритомнів, забрали два мобільних телефони й зникли.

Один з телефонів зловмисники відразу ж викинули, другий продали, а виручені за нього гроші пропили в одному з міських барів.

Потерпілий згодом прийшов до тями, дістався додому, там хлопцеві стало гірше і він викликав «швидку допомогу». Медики повідомили про подію в Залізничний райвідділ міліції.

Правоохоронці поспілкувалися з потерпілим і незабаром вийшли на слід його кривдників. Слідством Залізничного РВ щодо приятелів було порушено кримінальну справу за ч. 2 ст. 187 КК України - розбій, вчинений за попередньою змовою групою осіб.

Районний Залізничний суд засудив грабіжників до 3 та 4 років колонії і зобов'язав їх відшкодувати потерпілому матеріальну шкоду в сумі 2 250 гривень.

Підсудний, який отримав більший термін, вирішив що вирок занадто суворий, і подав апеляцію. Апеляційний суд АР Крим розглянув скаргу 20-річного засудженого і не знайшов підстав для зміни вироку.

Вирок набув законної сили.

СЗГ ГУМВС України

в АР Крим
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ