У Росії почалися судові слухання в черговій «Болотній справі»

У Росії почалися судові слухання в черговій «Болотній справі»

06.06.13 18:10 0 1046
У столиці Росії Москві почалися попередні судові слухання в одній із так званих «Болотних справ» щодо 12 зі звинувачених через масові заворушення й сутички з поліцією під час опозиційної демонстрації на Болотній площі міста 6 травня минулого року, напередодні інавгурації Володимира Путіна на третій термін на посаді президента Росії. Про це повідомляє "Радіо Свобода".

Ці попередні слухання, за законом, відбуваються за зачиненими дверима.

Їх звинувачують за статтями Кримінального кодексу Росії про участь у масових заворушеннях і про застосування насильства щодо представника влади.

Це перший масовий процес у «Болотній справі», за якою звинувачені загалом 28 осіб. Двох із них уже засудили до позбавлення волі на чотири з половиною і на два з половиною роки, слідство у справах інших іще триває.

Під час подій 6 травня 2012 року на Болотній площі в центральній частині Москви масова опозиційна демонстрація переросла в сутички з поліцією. Понад 400 людей тоді затримали; 28 осіб нині звинувачують у закликах до масових заворушень, участі в масових заворушеннях і застосуванні насильства до представників влади. Опозиція заявляє, що сутички стали наслідком спланованої провокації з боку влади, і називає цю справу сфабрикованою за політичними мотивами.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Хмельницькі міліціонери ...
Наступна новина: Луцький міський голова ...

КОМЕНТАРІ