Сучасна плаваюча установка-амфібія TRUXOR займатиметься очищенням русел річок волинського Полісся від зайвої рослинності

Сучасна плаваюча установка-амфібія TRUXOR займатиметься очищенням русел річок волинського Полісся від зайвої рослинності

06.06.13 18:57 0 1393
 

Відтепер очищенням русел річок волинського Полісся від зайвої рослинності займатиметься сучасна плаваюча установка-амфібія TRUXOR. Новітнє обладнання, передане Національному природному парку «Прип’ять-Стохід» від проекту Європейського Союзу «Включення питань змін клімату в управління вразливими екосистемами: природно-заповідні території Полісся. Україна». Його презентували на Любешівщині в рамках екологічно-просвітницьких заходів «Українське Полісся: діяти, щоб зберегти».

Участь у презентації новітнього устаткування взяв заступник голови облдержадміністрації Віталій Карпюк, представники Міністерства екології та природних ресурсів України, керівництво району, закордонні делегації.

Проект Європейського Союзу «Включення питань змін клімату в управління вразливими екосистемами: природно-заповідні території Полісся. Україна» впроваджується на території Національного природного парку «Прип’ять-Стохід» з 2011 року. Одним із його завдань є вивчення проблеми заростання русел річок Прип’ять та Стохід. Наслідком цього є виникнення застійних явищ, зменшення пропускної здатності русел, збільшення тривалості і масштабів весняних паводків.

Упродовж двох років гідрологи, ботаніки, орнітологи та інші фахівці вивчали це питання, а також вели пошук найоптимальніших шляхів її вирішення. Найоптимальнішим варіантом, на думку фахівців, є використання сучасної шведської плаваючої установки з розчистки русел від заростання TRUXOR із відповідним обладнанням.

Ця багатофункціональна машина-амфібія спеціально розроблена саме для роботи на водно-болотних угіддях. Вона викошує водну та прибережну рослинність на глибині до метра із подальшим її видаленням із русла ріки.

Як наголошують спеціалісти, це дасть можливість не тільки розчистити русла, але й не допустити процесів гниття цієї рослинності у воді. При правильному використанні TRUXOR не ушкоджує поверхні водоймищ, а це важливо при роботі на території природно-заповідних зон.

Загальна вартість установки-амфібії становить 900 тис. грн.

 

 

 

 

 
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Львові розпочали ...
Наступна новина: Депутати Івано-Франківської ...

КОМЕНТАРІ