Депутати Івано-Франківської міської ради не задоволенні роботою виконавчих органів щодо збільшення мережі дошкільних навчальних закладів

Депутати Івано-Франківської міської ради не задоволенні роботою виконавчих органів щодо збільшення мережі дошкільних навчальних закладів

06.06.13 19:03 0 1190
Як зазначила Оксана Савчук у своїй доповіді під час сесії Івано-Франківської міської ради: «Я хочу, щоб в майбутньому дошкільну освіту в місті отримала кожна потребуюча дитина. Виконавча влада має повноваження та можливості збільшення кількості дітей охопленої дошкільною освітою, проте не використовує їх сповна.»

Станом на 2013 рік дошкільною освітою в місті не охоплено понад 50% дітей. Пройшов майже рік від того часу як ми слухали на сесії міської ради заступника міського голови М. Вереса з питання про розширення мережі ДНЗ. Я на тій сесії подавала інформацію щодо кількості зареєстрованих дітей в садочки і наголошувала, що значна частина дітей в 2013 та 2014 році не зможуть потрапити в садочки. Просила переглянути усі можливі варіанти задля збільшення мережі ДНЗ і у своєму запиті надавала перелік пропозицій, які пропонувала розглянути як можливі варіанти.

У 2013 році на чергу в дитячі дошкільні заклади в яких впроваджена ел реєстрація зголосилися – 3798 осіб, за попередніми даними завідуючих вони готові прийняти цього року 1631 дитину – це навіть не половина бажаючих.

Наприклад, ДНЗ № 36 «Віночок» м-н Пасічна – зареєстровано в ясельну групу 86 осіб – попередньо садок подав інформацію, що прийме 40 осіб. Відповідно 46 осіб не проходять. Молодша група 81 зареєстрована – 46 дітей готові прийняти. Не краща ситуація в Школі садку № 6 – це теж мікрорайон Пасічна.ДНЗ № 18 «Зернятко», що на вул. Івана Павла ІІ не краща ситуація. Зареєстровано в ясельну та молодшу групу 127 попередньо готові прийняти 66 дітей.ДНЗ № 1 «Калинонька» в центрі міста бажають ходити в садок 131 дитина – попередньо подали інформацію щодо зарахування 82 дітей. ДНЗ № 33 «Кристалик» м-н Позитрон – 123 зареєстровані, 70 планують.ДНЗ № 23 «Дударик» м-нБам 70 дітей приймуть, зареєстровані 142 дитини

Пройшов майже рік від того часу як депутатизаслуховували на сесії міської ради заступника міського голови М. Вереса з питання про розширення мережі ДНЗ. Проте від того часу вдалося відкрити лише одну групу у ДНЗ №36 та першу чергу ДНЗ №17. Також, маємо проблеми із відсутністю дитячих садків у приміських селах. Тільки цього року почався процес будівництва ДНЗ у с. Микитинці, с. Вовчинець, с. Угорники. Дитячий садок у селі Крихівці перебуває на стадії багатослівних обіцянок.

Виходячи із доповідей, депутати вирішили наступне:

1. Інформацію заступники міського голови п. М. Вереса про розширення мережі ДНЗ міста Івано-Франківська у 2013-2014 роках взяти до відома.

З метою необхідності максимального охоплення дітей дошкільною освітою відповідно до потреб громади міста дозволити керівникам дошкільних навчальних закладів збільшувати резервну кількість дітей в групах, враховуючи кількість ліжко-місць, максимальну потужність групових приміщень та середню відвідуваність дітьми дошкільного навчального закладу до 01 липня 2013 року.

3. Управлінню освіти і науки виконавчого комітету Івано-Франківської міської ради до 01 липня 2013 року створити комісію для розгляду питань, які потребують додаткового вивчення обставин та не врегульовані Положенням про порядок загальної міської електронної реєстрації дітей на поступлення у дошкільні навчальні заклади м. Івано-Франківська.

4. Заступнику міського голови Михайлу Вересу:

- до 01 липня 2013 року підготувати пояснювальну записку щодо причин неможливості забезпечити дошкільною освітою всіх заявників;

- до 01 липня 2013 року підготувати календарний план збільшення мережі ДНЗ на 2013-2014 роки;

- до 01 липня 2013 року подати кандидатури членів комісії з розгляду складних соціальних ситуацій щодо зарахування дітей до дошкільних навчальних закладів міста Івано-Франківська;

- до 01 липня 2013 року подати проект програми сприяння приватним дошкільним навчальним закладам у м. Івано-Франківську.

5. Міському голові п. В. Анушкевичусу до 01 липня 2013 року створити міжвідомчу комісію для опрацювання та підготовки пропозицій щодо переліку об’єктів комунального майна з метою передачі їх в оренду приватним дошкільним закладам на пільгових умовах, переліку інвестиційних земельних ділянок для будівництва приватних дошкільних навчальних закладів на пільгових умовах; та зарахування пайової участі замовників будівництва.

6. Контроль за виконанням рішення покласти на міського голову Віктора Анушкевичуса.

Про це повідомили у Івано-Франківській міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Сучасна плаваюча ...
Наступна новина: Олег Панькевич у Комітеті з ...

КОМЕНТАРІ