На Івано-Франківщині оздоровлення дітей на Коломийщині

На Івано-Франківщині оздоровлення дітей на Коломийщині

06.06.13 22:04 0 1295
Найкраща інвестиція здійснена державою для майбутнього благополуччя молодого покоління – турбота про здоров’я дітей. Важливу роль тут відіграє ряд факторів - одним із яких є щорічне оздоровлення дітей, відновлення фізіологічного та морального стану здоров’я підростаючого покоління.

Оздоровча кампанія в загальноосвітніх школах Коломийського району проводиться відповідно до соціальних ініціатив та доручень Президента України В.Ф.Януковича, Закону України від 04.09.2008р. № 375-YI «Про оздоровлення та відпочинок дітей», обласної цільової соціальної програми з оздоровлення та відпочинку дітей на період до 2015 року від 12.11.2012р., районної цільової соціальної програми з оздоровлення та відпочинку дітей 2013-2015 роки, яка схвалена розпорядженням голови райдержадміністрації від 17.12.2012р. № 805 та затверджена рішенням сесії районної ради від 29.12.2012р. № 315-ХІІІ/12. Щодо підготовки до організованого оздоровлення та відпочинку дітей у 2013 році відділом освіти та відділом у справах молоді та спорту райдержадміністрації проводиться відповідна робота.

Стаття 24 цього Закону про внесення змін до Закону України «Про оздоровлення та відпочинок дітей» визначає, що за рахунок різних джерел, зокрема і бюджетних коштів, фінансуються послуги з оздоровлення та відпочинку дітей з особливими фізичними та психічними потребами, дітей, які потребують особливої соціальної уваги та підтримки: дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування; бездоглядних та безпритульних дітей, дітей-інвалідів; дітей, потерпілих від наслідків Чорнобильської катастрофи, дітей, які постраждали внаслідок стихійного лиха, техногенних аварій, катастроф; дітей з багатодітних та малозабезпечених сімей; дітей, батьки яких загинули від нещасних випадків на виробництві або під час виконання службових обов’язків; дітей, які перебувають на диспансерному обліку; талановитих та обдарованих дітей-переможців міжнародних, всеукраїнських, обласних, міських, районних олімпіад, конкурсів, фестивалів, змагань, спартакіад, відмінників навчання, лідерів дитячих громадських організацій; дитячих творчих колективів та спортивних команд; дітей працівників агропромислового комплексу та соціальної сфери села.

З метою забезпечення ефективного оздоровлення та повноцінного відпочинку під час літніх канікул 2013 року відділом освіти спільно з відділом у справах молоді та спорту райдержадміністрації буде охоплено 5944 учні шкільного віку, що становитиме 50% від загальної кількості. З них, 100% дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, дітей, які постраждали, внаслідок аварії на ЧАЕС , 70% дітей з малозабезпечених та багатодітних сімей, 70% дітей-інвалідів.

При усіх загальноосвітніх школах району І-ІІ та І-ІІІ ступенів з 27 травня 2013 року розпочали роботу 47 пришкільних відпочинкових змін та 4 профільні відпочинкові зміни з різними напрямами роботи, а саме:

при Отинійській ЗОШ І-ІІІ ступенів профільна відпочинкова зміна художньо-естетичного спрямування;

при Великокам’янській ЗОШ І-ІІІ ст. –правового виховання;

при Турківській ЗОШ І-ІІІ ступенів - лідерства;

при Печеніжинській ЗОШ І-ІІІ ступенів - юних пластунів.

Учні забезпечені щоденним гарячим харчуванням.

Функціонують наметові містечка:

- при Княждвірському НВК « ЗОШ І-ІІІ ступенів-ДНЗ», де оздоровлюється 30 учнів загальноосвітніх шкіл району;

- на базі Гвіздецької ЗОШ І-ІІІ ступенів - 30 вихованців Гвіздецького будинку туристсько-краєзнавчої творчості учнівської молоді.

Діти, які оздоровлюються у наметових містечках забезпечені трьохразовим харчуванням, яке становить приблизно 30 гривень на кожного.

В рамках оздоровчої кампанії проводено туристичні змагання, в яких беруть участь учні загальноосвітніх шкіл району.

На проведення оздоровчої кампанії з районного бюджету залучено

666 тис. грн., з них:

- відділом у справах молоді та спорту райдержадміністрації - 186 тис. грн.;

- відділом освіти райдержадміністрації – 480 тис. грн.

У 2013 році бюджетних коштів на 106 тис. грн. більше, ніж у 2012 році.

Також залучаються кошти Коломийської міської виконавчої дирекції обласного відділення Івано-Франківського фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності, управління агропромислового комплексу райдержадміністрації, кошти обласного бюджету, батьків та меценатів.

З метою повноцінного оздоровлення дітей дошкільного віку завідувачі дошкільних навчальних закладів розробили відповідне вітамінізоване меню, в якому збільшилась кількість овочів та фруктів, висококалорійних продуктів харчування.

Заступники директорів шкіл з виховної роботи та педагоги-організатори активно впроваджувають різноманітні форми роботи з дітьми, які спрямовані на виховання у них національної свідомості, почуття патріотизму, на відродження національних обрядів та звичаїв, прагнення до зміцнення основ демократії, а також проводять заходи з популяризації європейських цінностей. Приділяють особливу увагу пропаганді здорового способу життя, залучають дітей до регулярних занять фізичною культурою і спортом, раціонально використовують для цього наявну матеріально-технічну базу фізкультурно-спортивних організацій, ігрових майданчиків.

Відділом у справах сім’ї та молоді райдержадміністрації у 2013 році надаються послуги дітям пільгових категорій в позаміських дитячих закладах оздоровлення, дитячих закладах оздоровлення санаторного типу в межах Івано-Франківської області, а також республіканських дитячих оздоровчих центрах «Міжнародний дитячий центр «Артек» та «Український дитячий центр «Молода Гвардія».

Станом на 01.06.2013р. відділом у справах молоді та спорту райдержадміністрації за кошти обласного і державного бюджету оздоровлено:

7 дітей пільгових категорій в Міжнародний дитячий центр «Артек»:

2 бюджетні путівки:

- 1 дитина, яка перебуває на диспансерному обліку;

- 1 дитина, позбавлена батьківського піклування.

4 путівки з 20% доплатою батьків:

- 4 дітей з багатодітних сімей.

1 путівка з 30% доплатою батьків:

- 1 дитина, яка перебуває на диспансерному обліку.

10 дітей в Український дитячий центр «Молода гвардія»:

7 бюджетних путівок, з них:

- 2 дітей, які перебувають на диспансерному обліку;

- 2 дітей-інвалідів;

- 3 дітей з малозабезпечених та багатодітних сімей.

2 путівки з 30% доплатою батьків:

- 2 дитини, які перебувають на диспансерному обліку.

1 путівка з 20% доплатою батьків:

- 1 дитина з малозабезпеченої та багатодітної сім’ї.

Також на даний час у дитячому закладі «Прикарпатські зорі» с. Слобода оздоровлюється 18 дітей пільгових категорій.

З 22 червня 2013 роцку в АР Крим в м.Феодосія за кошти районного бюджету будуть оздоровлюватися 32 пільгових дітей.

Про це повідомили у Івано-Франківській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Міський голова Микола ...

КОМЕНТАРІ