Місто Калуш:поблизу території ДП "Калушавтодор" стався витік відходів бітумної смоли з відстійника

Місто Калуш:поблизу території ДП "Калушавтодор" стався витік відходів бітумної смоли з відстійника

07.06.13 00:32 0 1032
5 червня в місті Калуш по вулиці Долинській стався витік відходів бітумної смоли з відстійника у дренажний канал поблизу території державного підприємства «Калушавтодор».

Як з’ясувалося, внаслідок проведення земляних робіт було пошкоджено відстійник з відходами бітумної смоли, внаслідок чого стався витік відходів біля водовідвідного каналу в кількості 50 кг. На місці події працювали мобільні оперативні групи Управління державної служби з надзвичайних ситуацій в Івано-Франківській області та Калуського міськрайонного відділу Управління ДСНС в області.

В зв’язку з ситуацією що склалася, в Калуші відбулося позачергове засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. В ході засідання обговорювалися шляхи ліквідації даної ситуації.

Працівниками Калуської санепідемстанції було відібрано для аналізу проби води.

На місці працювали фахівці Івано-Франківського спеціального воєнізованого гірничо-рятувального загону, котрі встановили 14 загороджувальних бонів протяжністю 250 м. від місця витоку відходів, а також засипали уражену територію 240 кг. сорбенту, з метою запобігання подальшого розповсюдження відходів. Проводилась відкачка води з каналу та збір і вивіз забрудненого ґрунту. На місці події також працювали комунальні служби Калуша.

На даний час ситуація знаходиться під контролем Управління державної служби з надзвичайних ситуацій в Івано-Франківській області.

Управління ДСНС в області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Івано-Франківщині ...
Наступна новина: Івано-Франківщина: у ...

КОМЕНТАРІ