Івано-Франківщина: у Тлумацькому районі в «День поля» попередньо підсумували проведення весняно-польових робіт

Івано-Франківщина: у Тлумацькому районі в «День поля» попередньо підсумували проведення весняно-польових робіт

07.06.13 00:38 0 997
У Тлумацькому районі проведено «День поля».Учасники заходу, що відбувся під керівництвом заступника голови облдержадміністрації Василя Бруса, підвели попередні підсумки проведення весняно-польових робіт, ознайомилися із сучасними технологічними прийомами догляду за посівами, науково-обґрунтованими підходами до структури посівних площ.

Зазначалося: аграрії Прикарпаття заклали непогану основу під урожай поточного року. В цілому прогноз посіву ярих виконано.

Під урожай цього року посівні площі складають 371,2 тис. га при прогнозі 365,3 тис. га, що на 5,9 тис. га більше минулого року (101,6 відс.).

Озимі зернові культури посіяно на площі 71,6 тис. га, що на 8,9 тис. га більше, ніж торік (+14,2 відс.), в тому числі озиму пшеницю – на 60,5 тис. га, що на 7,9 тис. га більше (+17,3 відс.), озимий ячмінь – на 7,3 тис. га або на 1,1 тис. га більше. Крім того, посіяно 26,0 тис. га озимого ріпаку.

За станом озимих культур здійснювався постійний контроль. Наразі завершено їх підживлення. На даний час стан посівів залишається переважно добрим та задовільним.

Ярих культур при прогнозі 208,5 тис. га посіяно 214,4 тис. га або 102,8 % до прогнозу., в т. ч. ярих зернових і зернобобових, включаючи кукурудзу, посіяно на площі 91 тис. га.

Повністю забезпечено потребу області в препаратах захисту рослин на весняно-літній період.

На весняно-польових роботах в сільськогосподарських підприємствах задіяно 1571 трактор, 615 плугів, 648 культиваторів, 568 сівалок, 262 дискові борони.

Для забезпечення проведення комплексу весняно-польових робіт сільськогосподарськими підприємствами залучено 314,4 млн. грн. власних коштів, 69,7 млн. грн. - запозичених, у тому числі 29,3 млн. грн. банківських кредитів.

Крім того, сільськогосподарські підприємства уклали форвардні контракти з Аграрним фондом на поставку 14,95 тис. тонн продовольчого зерна на суму 27,4 млн. грн. та уже отримали кошти у сумі 13,7 млн. грн.

Василь Брус дав завдання при підготовці до жнив звернути особливу увагу на проведення навчань з техніки безпеки, директору агропромислового розвитку облдержадміністрації, заступникам голів РДА з питань розвитку агропромислового комплексу взяти під особистий контроль забезпечення агроформувань фінансовими ресурсами, пально-мастильними матеріалами та запчастинами для проведення жнив у оптимальні терміни та в повному обсязі.

Про це повідомили у Івано-Франківській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Місто Калуш:поблизу ...
Наступна новина: Прикарпаття приймає ...

КОМЕНТАРІ