Прикарпаття приймає учасників Міжнародної науково-практичної конференції з питань удосконалення державної служби в Україні

Прикарпаття приймає учасників Міжнародної науково-практичної конференції з питань удосконалення державної служби в Україні

07.06.13 00:45 0 1058
У м. Яремче розпочала роботу Міжнародна науково-практична конференція «Професіоналізація державної служби в контексті європейської інтеграції: інституційні та кадрові аспекти».

В означеному комунікативному заході, організованому Національним агентством України з питань державної служби, Івано-Франківськими облдержадміністрацією, обласною радою, національним технічним університетом нафти і газу, беруть участь представники влади, науковці, державні службовці з різних регіонів України, Польщі, Вірменії, Молдови, Грузії, Азербайджану.

На конференції презентували основні положення Державної цільової програми розвитку державної служби на період до 2016 року. «Програма працюватиме у двох напрямках, - зазначила журналістам директор Центру адаптації державної служби до стандартів ЄС Марина Канавець. – Це, насамперед, визначення стандартів державної служби та її інституалізація, оскільки є чимало проблем у сфері державного управління». Удосконалюючи систему державної служби, за словами Марини Канавець, пропонують використовувати форми навчальних поїздок, залучення експертів для поширення європейського досвіду, розробку інтерактивних модулів для організації самоосвіти держслужбовців. Як прозвучало на конференції, запровадження таких модулів дасть можливість підвищити рівень професійної компетентності 89 тис. державних службовців.

«Підтримуючи курс Президента України у напрямку євроінтеграції, розглядаємо питання реалізації державної кадрової політики в умовах модернізації державного управління, формування лідерського потенціалу державних службовців, - зазначив, вітаючи учасників конференції, заступник голови облдержадміністрації Роман Іваницький. – Успіх впровадження реформ, спрямованих на побудову сучасної конкурентноспроможної економіки, значною мірою залежить від професійності представників державного управління». Усвідомлюючи це, облдержадміністрація, за словами Романа Іваницького, надає особливого значення підвищенню кваліфікації державних службовців, сподіваючись «на розширення умов для підготовки державних управлінців», зокрема, з використанням міжнародної науково-технічної допомоги.

На конференції наголошувалося: Івано-Франківщина - один з лідерів в Україні щодо впровадження програм підвищення кваліфікації державних службовців.

Учасники заходу говорили також про важливість європеїзації національної системи державного управління, проведення автоматизації кадрових процесів, підвищення заробітної плати держслужбовцям тощо.

Результати обговорення та пропозиції учасників Міжнародної науково-практичної конференції увійдуть до складу рекомендаційних матеріалів, які спрямують представникам центральних органів влади.

Про це повідомили у Івано-Франківській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Івано-Франківщина: у ...
Наступна новина: Ігор Зварич: На Прикарпатті ...

КОМЕНТАРІ