На Львівщині у Червонограді "беркутівці" застосували силу до пікетувальників, які вимагали відставки міського голови

На Львівщині у Червонограді "беркутівці" застосували силу до пікетувальників, які вимагали відставки міського голови

07.06.13 01:10 0 1218
6 червня 2013 року в Червонограді представники низки громадських та політичних організацій пікетували сесію міськради з вимогою відставки міського голови Ігоря Чудійовича. Тим часом у сесійній залі фракція Всеукраїнського об'єднання "Свобода" ініціювала внесення до порядку денного питання про ефективність роботи очільника міста й вимагала пояснень щодо його участи у червонопрапорному марші 9 травня всупереч рішенню ради. Ініціятиву фракції ВО "Свобода" щодо заслуховування міського голови не підтримали депутати від інших політичних сил.

Пікетувальники вимагали, аби до них вийшов міський керманич. Оскільки цього не сталося, містяни намагалися потрапити до сесійної зали, аби висловити свою позицію. Однак їм перегородили шлях "беркутівці"; брутально застосовуючи силу, вони відтиснули людей. На знак протесту проти дій "силовиків" та ігнорування міським головою вимог депутатів і громади фракція "Свободи" залишила сесійну залу.

Нагадаємо, що 13 травня 2013 року в Червонограді на Львівщині депутати-свободівці та активісти, представники громадських організацій – товариства "Меморіал", Спілки політв'язнів і репресованих та Братства вояків УПА – пікетували міську раду. Понад 200 осіб виступили з вимогою відставки міського голови Ігоря Чудійовича, який 9 травня 2013 року всупереч рішенню міськради взяв участь у марші із використанням окупаційної символіки. Учасники акції наголосили, що ці його дії – зневага до мільйонів українців, які стали жертвами окупаційних режимів. Люди тримали плакати з написами: "Геть московських окупантів! Геть московських холуїв!", "Ні – червоному "меру" в Червонограді!", "Чудійовича – у відставку!". Ігор Чудійович таки вийшов до пікетувальників, однак червоноградці не дали йому слова. "Фракція ВО "Свобода" в Червоноградській міській раді ініціюватиме висловлення недовіри міському голові. Ми докладемо всіх зусиль, аби домогтися звільнення Чудійовича з посади очільника міста", – зазначив тоді голова Червоноградської "Свободи" Тарас Стародуб.

Про це повідомили в прес-службі Львівської обласної організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 2)
Наступна новина: Олег Панькевич відвідав ...

КОМЕНТАРІ