Олег Панькевич відвідав українські пам'ятні місця в Парижі

Олег Панькевич відвідав українські пам'ятні місця в Парижі

07.06.13 01:16 0 1148
Заступник Голови Всеукраїнського об'єднання "Свобода" з питань національної пам'яти, заступник голови Комітету Верховної Ради України з питань євроінтеграції Олег Панькевич відвідав у Франції пам'ятні місця, пов'язані з Україною та українцями. Цю акцію народний депутат здійснив у рамках своєї поїздки до Парижа для участи в засіданні Комітету Парламентської Асамблеї Ради Європи (ПАРЄ) у справах міграції, біженців та переміщених осіб.

Свободівець відвідав Українську бібліотеку ім. Симона Петлюри, розташовану в будинку по вулиці Палестін на сході міста і яка є чи не найвідомішим осередком української культури у Франції. Біб­­ліо­­теку заснували соратники Симона Петлюри після його смерти. У приміщенні є також музей Головного отамана військ УНР, де зберігаються його особисті речі та документи. Також депутат відвідав церкву Святого Симона (УАПЦ) та Українську греко-католицьку церкву Святого Володимира Великого, а також побував біля пам'ятника Тарасові Шевченку у сквері його імени.

"Відвідуючи такі місця, вкотре переконуюся в необхідності створити реєстр українських пам'яток за кордоном задля їхньої популяризації та збереження. Йдеться, зокрема, про місця, пов'язані з національною пам'яттю – могили видатних українців, цвинтарі, а також історичні, культурні, духовні пам'ятки. У цьому нам можуть допомогти закордонні українці, і деякі з них уже висловили готовність взятися за цю справу", – зазначив Олег Панькевич.

Про це повідомили в прес-службі Львівської обласної організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ