Вінницька міліція затримала студентів, які в Інтернеті заробляли шахрайством

Вінницька міліція затримала студентів, які в Інтернеті заробляли шахрайством

07.06.13 03:08 0 934
1000 гривень завдатку перерахував житель Полтавської області за дорогий фотоапарат. Оголошення про продаж техніки за привабливою ціною чоловік знайшов у мережі Інтернет.

Останнім часом на території держави все більше набирають обертів шахрайства, скоєні через мережу Інтернет та у банківській сфері. Ці правопорушення належать до категорії найбільш складних для розкриття, оскільки готуватися можуть в одному регіоні, виконуватися – в іншому, або взагалі за кордоном. Аби заробити на довірливих громадянах, зловмисники продовжують вигадувати нові схеми.

Днями вінницька міліція затримала двох студентів місцевого професійно-технічного училища, які вирішили збагатитися на довірливих покупцях у мережі Інтернет. Хлопцям легкий шлях для наживи підказав знайомий, і вони, не вагаючись, вирішили спробувати. Розмістили оголошення про неіснуючий товар та почали чекати покупця. Чоловікові, який відгукнувся на оголошення, про продаж дорого професійного фотоапарата, один з юнаків запропонував перерахувати гроші на банківський рахунок. Спочатку завдаток, а після отримання товару – решту грошей. Отримавши 1000 гривень завдатку, «продавці» вимкнули мобільний телефон. Коли полтавчанин, який сподівався придбати фотоапарат значно дешевше, ніж в магазинах, зрозумів, що його ошукали - пішов до міліції.

Зловмисників вінницькі правоохоронці затримали за місцем проживання, вони навіть не встигли витратити видурені гроші. Один з дилетантів-шахраїв надав покупцеві рахунок власної платіжної карти. За нею міліціонери і встановили зловмисників.

Слідчим відділом міліції розпочато кримінальне провадження за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст. 190 КК України (шахрайство). За такий злочин передбачено покарання до 3-х років ув’язнення.

Міліція попереджає: не довіряйте привабливим пропозиціям в Інтернеті, пов’язаним із попередньою оплатою. Користуйтеся перевіреними сайтами, поцікавтеся відгуками клієнтів, які ними вже скористалися. Якщо у вас виникли сумніви, краще відмовитися від пропозиції і пошукати інший варіант, ніж стати жертвою злодіїв. Пам’ятайте, вберегтися від шахраїв допоможе лише власна пильність і обережність.

СЗГ УМВС України

у Вінницькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ