В Одесі викрили у шахрайстві керівника турфірми

В Одесі викрили у шахрайстві керівника турфірми

07.06.13 03:27 0 1186
Мріяти про цікаву поїздку, заплатити чималу суму грошей за майбутню подорож і залишитися вдома – ситуація дуже неприємна. Проте, в такому становищі опинилися кілька клієнтів однієї з туристичних фірм Одеси, розташованої у Приморському районі міста. Незважаючи на спроби сховатися, керівник фірми був затриманий співробітниками карного розшуку Одеського міського управління міліції.

З січня поточного року до органів внутрішніх справ стали надходити заяви від громадян, які придбали в даній фірмі тури в різні країни світу, і опинилися в досить скрутному становищі. Наприклад, один з потерпілих мав намір відсвяткувати Новий рік з сім'єю за кордоном. Він заплатив за поїздку, отримав квитанцію про оплату авіаквитків і готелю, а також електронний квиток на літак. Проте його подорож закінчилася в Одеському аеропорту, де йому повідомили, що квитки на його ім'я дійсно були заброньовані, однак бронь знята, тому що гроші на рахунок не надійшли. Ошуканий мандрівник прийшов до турфірми, але її керівник тільки розвів руками: мовляв, що його фірма свої зобов'язання виконала, і припустив, що, можливо, банк вчасно не перевів гроші на рахунок авіакомпанії.

Деякі туристи благополучно відпочивали за кордоном, проте коли мали намір повернутися на батьківщину, з'ясовувалося, що квитки на зворотний рейс не оплачені. Доводилося дзвонити родичам і просити, щоб вони відправили гроші на квитки.

Був і такий випадок. Клієнт фірми прилетів в екзотичну країну, і на місці оплаченого готелю побачив ... будівельний майданчик. Як пізніше пояснив йому цю «неув'язочку» керівник фірми, готель він бачив на фотографіях в Інтернеті, і не знав, що його ще не побудували.

Незабаром офіс фірми взагалі закрився, а директор перестав відповідати на телефонні дзвінки. Співробітники міліції оголосили підозрюваного в розшук. Однак уникнути відповідальності заповзятливому керівнику фірми не вдасться. Незважаючи на те, що він переховувався спочатку за кордоном, а потім у Києві, його затримали.

На даний момент в міліцію звернулися 15 потерпілих, які віддали чималі суми грошей за можливість відпочити за кордоном. Наприклад, один з туристів заплатив за турпакет 85 тисяч гривень, всього ж підозрюваний отримав від ошуканих клієнтів понад 700 тисяч гривень.

Стосовно 32-річного одесита відкрито кримінальне провадження згідно ч. 2 ст. 190 Кримінального кодексу України (шахрайство). За подібний злочин передбачено покарання у вигляді штрафу від 50-ти до 100 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправних робіт на строк від одного до двох років, або обмеження волі на строк до п'яти років, або позбавлення волі на строк до трьох років.

Прес-служба Одеського міського управління міліції
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Суд відновив справу про ...

КОМЕНТАРІ