У США підтвердили, що збирають дані про телефонні розмови

У США підтвердили, що збирають дані про телефонні розмови

07.06.13 03:46 0 1075
Комітет у справах розвідки Сенату Конгресу США підтвердив що Агентство національної безпеки США дійсно збирає дані про розмови мільйонів клієнтів компанії зв’язку Verizon за таємним рішенням суду. Про це повідомляє "Радіо Свобода".

Як сказала журналістам голова комітету, сенатор Даян Файнстайн, це судове рішення, про яке повідомила преса, було лише продовженням на чергові три місяці давно усталеної практики.

При цьому вона виступила на захист дій влади, наголосивши, що такі заходи забезпечують безпеку США.

Так само це підтвердив і комітет у справах розвідки Палати представників Конгресу США. Його голова, конгресмен Майкл Роджерз, наголосив, що ця програма в попередні кілька років дала можливість відвернути «значний» терористичний акт у США.

Раніше неназваний американський урядовець назвав можливість отримувати таку інформацію «вирішально важливим інструментом захисту країни від терористичних загроз», але не став коментувати правдивість газетного повідомлення.

вранці британський щоденник The Guardian повідомив, що отримав копію таємного рішення спеціального Суду нагляду за зовнішньою розвідкою у США за 25 квітня, за яким компанія Verizon зобов’язана щоденно подавати до Агентства національної безпеки інформацію, включно з даними про номери абонентів і місце їхнього перебування, про всі телефонні дзвінки, які проходять через її системи і всередині США, і між США й іншими країнами.

Наразі нічого не відомо, чи існує схожа практика щодо інших операторів зв’язку у США.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Україна підписала з ЄС ...
Наступна новина: Жіноча збірна України з ...

КОМЕНТАРІ