Звернення депутатів Тернопільської міської ради щодо надання екстреної та невідкладної медичної допомоги в Тернополі

Звернення депутатів Тернопільської міської ради щодо надання екстреної та невідкладної медичної допомоги в Тернополі

07.06.13 11:58 0 1085
Міністру охорони здоров’я України

Богатирьовій Р.В.

В.о. голови Тернопільської обласної ради

Тарашевському С.О.

Голові Тернопільської обласної державної адміністрації

Хоптяну В.А.

На сьогоднішній день в місті Тернополі склалася критична ситуація із забезпечення надання екстреної та невідкладної медичної допомоги, від якої залежить життя людини.

З метою уникнення соціальної напруги і забезпечення надання невідкладної допомоги жителям міста, просимо вашого сприяння у вирішенні наступних питань:

1.Гарантувати переведення працівників Тернопільського міського комунального закладу «Станція швидкої медичної допомоги» у Центр екстреної медичної допомоги, шляхом надання гарантійного листа в.о.головного лікаря Центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф про обов’язкове працевлаштування працівників Станції швидкої медичної допомоги .

2.Забезпечити своєчасну виплату заробітної плати працівникам ТМКЗ «Станції швидкої медичної допомоги» та вирішити питання виплати компенсацій за невикористані відпустки при їх переведенні.

3.Забезпечити фінансування поточних витрат ТМКЗ «Станція швидкої медичної допомоги», в першу чергу на придбання медикаментів , паливо – мастильних матеріалів та запчастин до санітарних автомобілів.

Не врегулювання вищевказаних питань унеможливлює виконання Програми економічних реформ на 2010-2014 роки “Заможне суспільство, конкурентоспроможна економіка, ефективна держава» в частині реформування медичного обслуговування населення міста.

Слід зазначити, що відповідно до Закону України «Про екстрену медичну допомогу», з січня місяця 2013 року фінансування Тернопільського міського комунального закладу «Станція швидкої медичної допомоги» здійснюється з обласного бюджету.

На кошти тимчасового кошторису на ІІ квартал 2013 року на виплату заробітної плати, придбання медикаментів, паливно-мастильних матеріалів, запчастин, оплату за ремонти автомобілів, спожиті енергоносії використані повністю. В результаті цього виникла складна ситуація із забезпеченням санітарних машин паливно – мастильними матеріалами, наявних залишків вистачить до 05 червня 2013 року. В закладі відсутні вкрай необхідні медикаменти. Питання забезпечення ними вирішується шляхом передачі їх з міських лікувально - профілактичних закладів відповідно до рішення виконавчого комітету від № 582 від 29.05.2013 р.

Оскільки статтею 85 Бюджетного Кодексу України забороняється планувати та здійснювати видатки, не віднесені до місцевих бюджетів, а також здійснювати впродовж бюджетного періоду видатки на функціонування бюджетних установ одночасно з різних бюджетів, виділити кошти на утримання Тернопільського міського комунального закладу «Станція швидкої медичної допомоги» з міського бюджеті не має законодавчих підстав.

Прийнято на тридцять четвертій сесії Тернопільської міської ради 6 червня 2013 року.

Секретар ради І.В.Турський

Про це повідомили у Тернопільській міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ