На охорону громадського порядку - разом із членами громадських формувань

На охорону громадського порядку - разом із членами громадських формувань

07.06.13 12:42 0 1055
Шляхи підвищення ефективності громадських формувань з охорони громадського порядку шукали на спільній нараді їхні керівники, працівники органів внутрішніх справ та представники органів влади і самоврядування.

Виїзне засідання наради відбулося за ініціативи управління МВС України в Хмельницькій області. Базою для проведення заходу обрали місто Кам`янець-Подільський, у якому на сьогоднішній день найрозвиненіша структура дієвих громадських формувань, які діють як при міській раді, так і на базі вищих навчальних закладів.

Понад 100 учасників зібрання протягом майже двох годин активно обговорювали існуючі досягнення, проблеми та перспективи у цій галузі охорони громадського порядку. Досвідом роботи поділилися працівники міліції і очільники найуспішніших громадських формувань. Серед них — Олександр Грицаєнко, голова громадського формування «Нетішинський козацький полк», яке було створено на території м. Нетішин Славутського району Хмельниччини. Олександр Олександрович пишається тим, що його правоохоронний підрозділ діє не на папері, а на практиці. Це і спільні з працівниками міліції рейди, і надання міліціонерам допомоги в охороні громадського порядку під час масових заходів, і посилені патрулювання у вихідні та святкові дні, право-виховна та профілактична робота серед населення.

Начальник управління громадської безпеки полковник міліції Сергій Панчішко, виступаючи перед присутніми зазначив: «У 2007 році область нараховувала 526 громадських формувань з охорони громадського порядку, у яких налічувалося понад 7 тисяч членів, однак їх ефективність була низькою і працівники міліції практично не отримували від них дієвої допомоги. ми спробували новий механізм створення та функціонування цих підрозділів, роблячи акцент не на кількості, а на якості їх роботи та ретельному відборі членів формувань. Одне формування може надавати допомогу кільком населеним пунктам, але до нього входять лише найкращі представники громади, які дійсно прагнуть допомогти, а не отримати для себе якісь переваги чи пільги. Завдяки таким реформам нині маємо 149 реально діючих формувань, до складу яких входить 2373 членів».

По завершенні наради усі її учасники ознайомилися з матеріальною базою та засадами діяльності громадських формувань Кам’янця-Подільського, а також з системою відеонагляду за порядком у місті, встановленою у черговій частині міського відділу міліції.

СЗГ УМВС України

в Хмельницькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Черкасах велопатрулі ...
Наступна новина: У Миколаєві викрили ...

КОМЕНТАРІ