У Миколаєві викрили підпільний цех з

У Миколаєві викрили підпільний цех з "лівими" DVD-дисками

07.06.13 12:48 0 993
Правоохоронці Миколаївщини продовжують роботу щодо виявлення та припинення правопорушень у сфері інтелектуальної власності.

Так, під час проведення оперативних заходів на території обласного центру співробітниками УДСБЕЗ УМВС України в Миколаївській області викрито підпільний цех по виготовленню контрафактної аудіовізуальної продукції.

Правоохоронцями було встановлено, що приватний підприємець, 32-річний місцевий мешканець організував за місцем свого мешкання незаконне виробництво, зберігання та реалізацію дисків для лазерних систем зчитування (переважно DVD) з аудіовізуальними творами.

Готову до реалізації «піратську» продукцію чоловік збував на місцевих ринках. При цьому вартість записаного диску формату МР-3 та DVD складала 20 гривень.

В результаті проведення санкціонованого обшуку у квартирі підозрюваного правопорушника було виявлено та вилучено дисків для лазерних систем зчитування с записом аудіовізуальних творів кількістю майже 5,4 тис. примірників на загальну суму понад 107 тис. грн., 100 чистих дисків та роздрукована поліграфія. Крім цього, було вилучено оргтехніку, за допомогою якої вироблялась контрафактна продукція, а саме: 2 принтери, 2 монітори та 2 системних блоки комп’ютерів на загальну суму понад 15 тис. грн.

Чоловіка затримано. За попередніми даними контрафактну продукцію затриманий розмножував зі зразків, які надходили з міста Одеса, а саме з ринку «7-й кілометр», що надходили щомісячно поштою.

За фактом виробництва, зберігання та реалізації контрафактної продукції слідчим відділенням Заводського РВ ММУ УМВС України в Миколаївській області було внесено відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.176 КК України (Порушення авторського права і суміжних прав, що вчинені повторно). Санкція статті передбачає покарання у вигляді виплати штрафу від тисячі до двох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виконання виправних робіт на строк до двох років, або позбавленням волі на строк від двох до п'яти років, з конфіскацією та знищенням всіх примірників творів, матеріальних носіїв комп'ютерних програм, баз даних, виконань, фонограм, відеограм, програм мовлення та знарядь і матеріалів, які спеціально використовувались для їх виготовлення.

СЗГ УМВС України

в Миколаївській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На охорону громадського ...
Наступна новина: Сиріт з "Рідного дому" ...

КОМЕНТАРІ