Міліція Одещини затримала

Міліція Одещини затримала "гастролерів", які промишляли вуличними грабежами

07.06.13 13:01 0 937
З настанням теплої погоди предметом злочинних посягань зловмисників стали золоті ланцюжки. Найчастіше жертвою вуличних грабіжників стають жінки. Співробітниками міліції затримані «на гарячому» два представники однієї з держав пострадянського простору. Зловмисники промишляли в різних районах Одеси, але вид «діяльності» у них був однаковий – вуличні грабежі.

До Київського райвідділу міліції надійшла заява від жінки про те, що невідомий зловмисник відкрито заволодів її золотим ланцюжком з хрестиком. Постраждала розповіла, що на Адміральському проспекті до неї підбіг невідомий, зірвав з її шиї ланцюжок і втік. Жінка злякалася, але прикмети зловмисника запам'ятала. Незабаром ще одна мешканка міста повідомила про аналогічний злочин, скоєний на Фонтанській дорозі.

Правоохоронці припустили, що це справа рук однієї людини. Незабаром при патрулюванні вулиць співробітники спецпідрозділу «Беркут» помітили чоловіка, який став нервувати при вигляді міліцейської машини, а потім спробував втекти. Однак його затримали і доставили до райвідділу, де постраждалі жінки впізнали зловмисника.

У другому випадку співробітники Хмельницького відділу міліції «на гарячому» затримали правопорушника, який за кілька хвилин пограбував відразу трьох жінок. Було встановлено, що на перехресті вулиць М'ясоїдівській і Прохорівській він зірвав з шиї жінки золотий ланцюжок і втік. Буквально на наступному кварталі він таким же чином заволодів ще одним золотим виробом, а пробігши ще трохи, вирвав з рук перехожої сумку. Не орієнтуючись у місті, зловмисник зі своєю здобиччю вибіг прямо до Хмельницького відділу міліції, де і був затриманий. У нього вилучено речові докази – сумка і золоті вироби.

У відношенні обох гостей міста відкриті кримінальні провадження за ч.2 ст. 186 (грабіж) Кримінального кодексу України. За скоєння даного злочину передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк від чотирьох до шести років.

ВЗГ ГУМВС України у Одеській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Сиріт з "Рідного дому" ...
Наступна новина: Херсонські міліціонери ...

КОМЕНТАРІ