Херсонські міліціонери вперше виступили у ролі екзаменаторів на захисті студентських дипломних робіт

Херсонські міліціонери вперше виступили у ролі екзаменаторів на захисті студентських дипломних робіт

07.06.13 13:07 0 1069
Студенти юридичного факультету Херсонського державного університету успішно захистили свої дипломні роботи у стінах Управління МВС України в Херсонській області.

Начальник УМВС генерал-майор міліції Валерій Літвін охоче відгукнувся на пропозицію керівництва юридичного факультету провести виїзне засідання екзаменаційної комісії в Управлінні МВС області. Незважаючи на багаторічну співпрацю УМВС та факультету, цей захід відбувся уперше.

Кожного року студенти проходять практику у підрозділах слідства та карного розшуку. Крім того, університет взаємодіє з Управлінням МВС області на засадах охорони громадського порядку: у навчальному закладі створено об’єднаний студентський оперативний загін, який допомагає міліціонерам забезпечувати порядок на вулицях міста під час проведення масових заходів.

Екзаменаційну комісію очолив декан юридичного факультету ХДУ доктор юридичних наук, професор, Заслужений юрист України Василь Стратонов. Також у комісії були присутні голова господарського суду Миколаївської області Костянтин Василяка, начальник УКЗ УМВС полковник Анатолій Калюжний та завідувач кафедри адміністративного і господарського права Аркадій Казанчан. На захист робіт запросили і представників засобів масової інформації.

За традицією, перед захистом робіт члени екзаменаційної комісії звернулися до студентів зі словами підтримки та побажаннями постійно зростати, як професіонали своєї справи.

Студенти дуже хвилювалися. Їм вперше довелося виступати перед такою широкою аудиторією та людьми у міліцейських погонах, які теоретично і на практиці застосовують усе те, чому навчались студенти упродовж п’яти років. Молоді люди не лише презентували свої роботи, а й демонстрували усі свої знання, щоб запам’ятатися своїм майбутнім роботодавцям.

Найцікавішим моментом захисту дипломних робіт стали запитання від членів екзаменаційної комісії. Студенти гідно витримали і цей іспит. Вони не просто відповідали по своїй темі, а й висловлювали свої пропозиції щодо удосконалення деяких законів, пристосування їх до реалій життя, обговорювали новий Кримінальний процесуальний кодекс та реформи.

Екзаменаційна комісія відзначила високий рівень підготовки випускників та презентованих робіт, які написані на актуальні теми, відповідають вимогам часу, розкривають сучасні проблеми вітчизняного і зарубіжного законодавства та можуть бути використані на практиці.

В інтерв’ю для представників ЗМІ випускники висловили сподівання, що отримані в університеті ґрунтовні знання вони успішно реалізують під час майбутньої трудової діяльності. Залишилось лише напрацювати практичний досвід.

І, можливо, саме ці молоді ініціативні випускники незабаром прийдуть на службу до органів внутрішніх справ та виправдають сподівання їх викладачів і батьків.

СЗГ УМВС України

в Херсонській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Правоохоронці Донецька ...

КОМЕНТАРІ