Війська Сирії повернули контроль за КПП на Голанських височинах, який захопили повстанці

Війська Сирії повернули контроль за КПП на Голанських височинах, який захопили повстанці

07.06.13 13:38 0 1000
Сирійські урядові війська повернули контроль за контрольно-пропускним пунктом на лінії перемир’я між Сирією й Ізраїлем на Голанських височинах, який раніше захопили сирійські повстанці, повідомило сирійське державне телебачення. Про це повідомляє "Радіо Свобода".

Ізраїльські військові підтвердили, що війська Сирії ввійшли на прикордонний перехід Аль-Кунейтра, вибивши повстанців із застосуванням танків.

* Бої між урядовими військами і повстанцями в Сирії на Голанських височинах ? ? || ? 12:00:00 / -:--:-- ? ? ? ? //height correcture of the video by buttons var oVid = $("#v43c98657766f4e63a459b662725df86d_h5t video"); oVid.attr("height", oVid.outerHeight(true) - $(".j_playerButtons").outerHeight(true) + "px"); // /**/ Міністерство оборони Австрії, військові якої у складі миротворчих сил ООН охороняють цей перехід, повідомило, що його військовослужбовці через ті бої відступили з переходу без втрат.

Австрія має у складі приблизно однотисячного миротворчого контингенту ООН на Голанських височинах близько 380 військовиків.

Аль-Кунейтра є єдиним прикордонним переходом, який безпосередньо з’єднує Сирію й окуповані Ізраїлем 1967 року Голанські височини. Між територіями, підконтрольними обом державам, встановлена зона розмежування, яку патрулюють Сили спостереження і розмежування ООН.

Ізраїль окупував Голанські височини, частину території Сирії, внаслідок «шестиденної війни» 1967 року й пізніше заявив про їхню фактичну анексію; світова спільнота не визнає цього кроку.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В ООН висловили ...
Наступна новина: Монтсеррат Кабальє ...

КОМЕНТАРІ