На Волині завдяки сприянню голови облдержадміністрації Бориса Клімчука жителі урочище Фасти, що на Ковельщині, не мають труднощів із поїздом до райцентру

На Волині завдяки сприянню голови облдержадміністрації Бориса Клімчука жителі урочище Фасти, що на Ковельщині, не мають труднощів із поїздом до райцентру

07.06.13 21:16 0 1350
Жителі урочище Фасти Ковельського району дотепер змушені були власними силами долати 8 км до найближчої зупиночного пункту для потяга. І хоча повз їх населений пункт проходить залізнична колія, однак зупинки не було. Маршрутні автобуси теж оминали Фасти, через поганий стан дороги та складність маршруту у лісовій місцевості.

Відсутність комфортного транспортного сполучення створювало масу незручностей жителям Фастів. Тим більше в урочищі мешкає багато молодих сімей.

Відтак, у 2011 році було виготовлено робочий проект на будівництво зупиночної платформи. З бюджету розвитку Мощинецької сільської ради на ці цілі виділили 80 тис. грн, однак коштів цих було недостатньо, адже загальний кошторис сягав понад 250 тис. грн. Тому селяни звернулися до голови облдержадміністрації Бориса Клімчука з проханням надати посильну фінансову допомогу для спорудження зупиночного пункту на 145 км перегону Ковель-Люблінець.

Звичайно, ж Борис Клімчук не залишився осторонь прохання, яке підписало 69 мешканців Фастів. Після узгоджень усіх виробничих питань із Львівською залізницею, підрядниками наприкінці 2011 року збудували зупиночну платформу, яку облаштували лавками та пандусами.

Разом з тим, невирішеною залишалося питання освітлення платформи, на ці потреби необхідно було 24 тис. грн. Селяни знову звернулися до Бориса Клімчука і завдяки його клопотанню відповідна сума була виділена із обласного бюджету. Наприкінці травня 2013 року монтажні роботи були завершені і відтепер жителі ур. Фасти мають змогу комфортно та вчасно доїжджати до Ковеля.

 

 

Прес-служба облдержадміністрації

 
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ