Івано-Франківщина: фахівці Управління ДСНС в області вживають заходів щодо недопущення пожеж під час жнивної кампанії 2013 року

Івано-Франківщина: фахівці Управління ДСНС в області вживають заходів щодо недопущення пожеж під час жнивної кампанії 2013 року

07.06.13 22:19 0 1705
6 червня на базі Тлумацької РДА під головуванням заступника голови Івано-Франківської облдержадміністрації Василя Бруса відбулася обласна семінар-нарада. На обговорення було винесено ряд важливих питань, що стосувалися підсумків проведення весняно-польових робіт та підготовки до жнивної кампанії.

У заході взяли участь заступники голів районних державних адміністрацій з питань агропромислового комплексу, начальники управлінь (відділів) агропромислового розвитку облдержадміністрації, спеціалісти ряду управлінь і відомств, а також працівники Управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій в області. Як зазначив в ході наради заступник голови Івано-Франківської ОДА Василь Брус посівна площа області складає 371,5 тисяч гектарів і керівникам сільськогосподарських підприємств слід вжити всіх заходів щодо належного проведення жнивної кампанії.

В свою чергу, виступаючи перед присутніми, заступник начальника Управління ДСНС в області з організації запобігання надзвичайним ситуаціям та заходів цивільного захисту Ігор Мусіловський підкреслив, що саме з початком жнив зростає необхідність посилення контролю за дотриманням правил пожежної безпеки на сільськогосподарських підприємствах. «На сьогоднішній день питання забезпечення нового урожаю – одне із пріоритетних завдань в державі, - наголосив Ігор Михайлович. - За дорученням Голови Державної служби України з надзвичайних ситуацій Михайла Болотських з метою запобігання виникнення пожеж під час збирання врожаю розгорнута широкомасштабна кампанія. В нашій області буде працювати штаб та здійснювати постійний моніторинг за ситуацією». Також Ігор Мусіловський запропонував заслухати на засіданнях комісій з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій керівників сільгосппідприємств, органів місцевого самоврядування про результати проведеної ними роботи із запобігання пожеж під час жнив, стан справ із створенням у сільській місцевості протипожежних формувань та добровільних пожежних дружин. Поряд з цим потрібно розгорнути широкомасштабну агітаційну кампанію в засобах масової інформації, спрямовану на підвищення рівня свідомості громадян щодо дотримання вимог правил пожежної безпеки в сільгоспугіддях, роз'яснення шкідливих наслідків випалювання трави та залишків сільгосппродукції в природних екосистемах.

Під час практичної частини семінар-наради учасники заходу побували в господарстві ТзОВ «Штерн Агро» в селі Грушка Тлумацького району, де їм продемонстрували техніку та обладнання, посіви зернових культур. «Ще від початку створення підприємства ми пильно дбали про пожежну безпеку на ньому, - розповів присутнім головний інженер ТзОВ «Штерн Агро» Богдан Козак. - Нині усі адміністративні будівлі обладнані засобами пожежогасіння. Це ж стосується і транспортних засобів. Крім того, діє система оповіщення. Усі наші працівники проходять спеціальні інструктажі з пожежної безпеки».

Управління ДСНС в області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Закарпатська область: ...
Наступна новина: З нагоди Дня журналіста ...

КОМЕНТАРІ