Ігор Зварич: Завдяки спільним діям облдержадміністрації, організацій профспілок та роботодавців досягнуто позитивних результатів щодо колективно-договірного регулювання соціально-трудових відносин

Ігор Зварич: Завдяки спільним діям облдержадміністрації, організацій профспілок та роботодавців досягнуто позитивних результатів щодо колективно-договірного регулювання соціально-трудових відносин

07.06.13 22:31 0 1262
Відбулося засідання постійно діючої робочої групи обласної тристоронньої соціально-економічної ради за участю заступника голови обласної державної адміністрації Ігоря Зварича.

На засіданні розглянуто питання щодо стану укладання колективних договорів на підприємствах, в установах, організаціях області, контролю за їх відповідністю законодавству та положенням угод більш високого рівня. За словами заступника голови облдержадміністрації Ігоря Зварича завдяки спільним діям обласної державної адміністрації, організацій профспілок та роботодавців досягнуто позитивних результатів щодо колективно-договірного регулювання соціально-трудових відносин на підприємствах, в установах, організаціях області. Майже втричі збільшено кількість укладених колдоговорів - з 1018 у 1996 році до 3001 у 2012 році, охопленість колдоговорами працюючого населення області зросла за цей період з 50,9 до 87,4 відсотка, що відповідає 5 позиції серед інших регіонів України.

В області підписано Територіальну угоду між Івано-Франківською обласною державною адміністрацією, обласним об’єднанням організацій роботодавців та Радою профспілок області на 2013-2015 роки, яка є важливим чинником реалізації конституційних прав і гарантій працівникам, колективно-договірного регулювання соціально–економічних і трудових відносин.

Перший заступник голови Ради профспілок області Володимир Уєвич зазначив, що колективно-договірним регулюванням охоплено 156948 працівників або 98,9 відс. працюючих. У 1949 організаціях (96,0 відс.) колективними договорами встановлено мінімальну місячну тарифну ставку, (оклад) на рівні або вище рівня визначеного галузевою угодою, в тому числі у 1611 організаціях бюджетної сфери та 338 організаціях госпрозрахункових підприємств.

На запровадження не передбачених законодавством пільг та виплат працівникам і членам їх сімей за 2012 рік роботодавцями витрачено більше 160 млн.грн. або в середньому 1020 гривень на одного працівника.

За даними звітів 683 первинні організації (33,6 відс.) отримують від роботодавців кошти на культурно-масову, фізкультурну і оздоровчу роботу.

На засіданні сторони домовились: забезпечувати ефективну взаємодію соціальних партнерів в ході переговорного процесу при укладанні колективних договорів та передбачення в них додаткових пільг і гарантій працюючим членам профспілок; запровадити практику проведення зустрічей в трудових колективах за участю представників облдержадміністрації, обласного об’єднання організацій роботодавців, Ради профспілок області та первинних профспілкових організацій; підготувати методичні рекомендації з питань колективно-договірного регулювання соціально-трудових відносин.

Про це повідомили у Івано-Франківській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ