Два тернопільські музеї – серед переможців акції «Музейна подія року – 2012»

Два тернопільські музеї – серед переможців акції «Музейна подія року – 2012»

07.06.13 23:34 0 2045
У Національному художньому музеї України відбулася церемонія нагородження переможців VIII Всеукраїнської рейтингової акції «Музейна подія року – 2012». Міжнародний благодійний фонд «Україна 3000» та ГО «Український центр розвитку музейної справи».

Цього року за звання найкращої музейної події року змагалися 38 заходів різного формату та масштабу з усіх куточків нашої країни.

Переможцем Всеукраїнської акції «Музейна подія року – 2012» стала організація та експонування виставки «Іоанн Георг Пінзель. Барокова скульптура України XVIII ст.» в Музеї Лувр (Париж, Франція) у листопаді 2012 – лютому 2013 року.

Пам’ятні дипломи отримали музейні установи, які надавали наявні роботи Пінзеля для експонування, а також здійснювали їхню реставрацію В тому числі – Тернопільський обласний краєзнавчий музей та Тернопільський обласний художній музей.

Перевага за кількістю балів, що були віддані експертами на користь виставки творів Пінзеля у Луврі, порівняно із іншими номінантами була настільки вагомою, що друге та третє місце у номінації «Найкраща музейна подія – 2012» було вирішено не присуджувати нікому.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Рівненщина: пенсіонерам ...
Наступна новина: На Хмельниччині активно ...

КОМЕНТАРІ