У МВС підбили підсумки місячника добровільної здачі зброї

У МВС підбили підсумки місячника добровільної здачі зброї

08.06.13 00:05 0 1423
До органів внутрішніх справ українці добровільно здали понад 120 тис. різних боєприпасів до вогнепальної зброї, 26,616 кг вибухових речовин, 1115 снарядів, 389 мін, 84 гранати та 41 запал. Про це повідомив начальник Департаменту громадської безпеки МВС України Олексій Крикун.

За його словами, підставою для добровільної здачі зброї населенням слугував місячник, який міліція громадської безпеки організовує двічі на рік - навесні і восени, а також план основних заходів МВС на 2013 рік.

«При проведенні місячника добровільної здачі зброї працівники міліції виконували комплекс організаційних і практичних заходів, спрямованих, насамперед, на протидію незаконному зберіганню та розповсюдженню зброї, вибухівки та спецзасобів, їх використанню у злочинних цілях і не за призначенням», - відзначив Олексій Крикун.

«Загалом прийняті правоохоронцями агітаційні та роз'яснювальні заходи сприяли добровільної здачі в міліцію 5919 одиниць вогнепальної зброї, серед якої 466 зразків військового призначення, 538 нарізної мисливської, 3889 гладкоствольної, 279 холодної, 96 саморобної та 651 одиниць іншої зброї, також тепловірози ps24, снайперські приціли, системи нічного бачення», - додав він.

Керівник Департаменту громадської безпеки також відзначив, що найбільше зброї та боєприпасів люди здали в Полтавській області - майже 600 одиниць. Лідерами зі здачі зброї виявилися і Дніпропетровська (346), Чернівецька (342), Харківська (330), Хмельницька (327) і Донецька (300) області.

«В цілому результати проведення органами внутрішніх справ місячника добровільної здачі зброї, боєприпасів, вибухових матеріалів та спеціальних засобів, свідчать про позитивний вплив подібних заходів на оперативну обстановку в державі», - підсумував Олексій Крикун.

УЗГ МВС України
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У жителя Криму ...
Наступна новина: Луцьк: бібліотечні установи ...

КОМЕНТАРІ