На Волині 240 мешканців Любомльщини отримують первинну медичну допомогу у нових сучасних умовах

На Волині 240 мешканців Любомльщини отримують первинну медичну допомогу у нових сучасних умовах

08.06.13 08:11 0 971
Наша держава лише починає реформувати медичну галузь і розвиток ланки первинної допомоги є основним напрямком роботи. У Волинській області, яка хоч і не є пілотною в Україні, успішно втілюють схему, при якій саме первинка є пріоритетною, адже націлена на профілактику та ранню діагностику складних захворювань, невиявлення яких часто має незворотні наслідки для людини.

У регіоні активно оновлюють сільські фельдшерсько-акушерські пункти та створюють умови для повноцінної роботи медиків у них. Цей напрямок роботи – на постійному контролі голови облдержадміністрації Бориса Клімчука. От і він побував у ФАПі с. Ладинь Любомльського району, який обслуговує два села: Ладинь і Пустинка, усього 240 осіб. Раніше медичний заклад працював у пристосованому аварійному приміщенні, збудованому ще у 1946 році.

Аби якісно покращити медичне обслуговування населення, капітально відремонтували приміщення колишньої бібліотеки-клубу в с. Ладинь. Це створило кардинально інші, комфортні для медиків та пацієнтів, умови роботи. Обладнано 6 кабінетів: приймальня, фізіотерапевтичний, маніпуляційний та оглядовий кабінети, а також кімнати для прийому хворих й проведення щеплень. Для потреб ФАПу закуплено нові меблі, підведено гарячу та холодну воду, облаштовано сучасний санвузол. Також при ньому функціонує аптечний пункт, де є достатня кількість необхідних медикаментів.

Роботи проводились за рахунок коштів районного бюджету, загальна кошторисна вартість ремонту та облаштування закладу – понад 1 млн грн.

Голова облдержадміністрації Борис Клімчук, оглянувши фельдшерсько-акушерський пункт, підкреслив: «Ми залучаємо усі можливі ресурси, аби лікарі первинки працювали у хороших умовах, мали сучасне обладнання, надавали людям необхідні медичні послуги якісно, кваліфіковано».

«Розвиток, підтримка цієї галузі, наближення її до населення – ось наші основні завдання, які ми прагнемо виконати на відмінно, як того вимагає Президент України Віктор Янукович», - наголосив Борис Клімчук.

 

 

Про це повідомили у прес-службі прокуратури Волинської облдержадміністрації

 

 
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ