Житомирщина – привабливий регіон для іноземних інвестицій

Житомирщина – привабливий регіон для іноземних інвестицій

08.06.13 08:30 0 1672
У Житомирі відбулися урочистості з нагоди десятиріччя підприємства «Євроголд Індестріз ЛТД», що забезпечує робочими місцями майже 850 житомирян. На свято завітали дружина засновника підприємства Тове Гроліч, генеральний директор Тобіас Гроліч, генеральний менеджер Гроліч Нільс, а також керівництво області та міста: голова облдержадміністрації Сергій Рижук, голова обласної ради Йосип Запаловський, Житомирський міський голова Володимир Дебой.

Дочірнє підприємство «Євроголд Індестріз ЛТД» є дочірньою компанією Повного товариства «Євроголд сервіс Цумбюль та Ко. Торгове агентство» (Швейцарія). Підприємство є найбільшим у Європі виробником прасувальної дошки та одним з найбільших експортерів області. Частка експорту в загальних обсягах реалізації складає 84%. Споживачами продукції підприємства є 28 країн світу. Обсяги реалізованої продукції за 2012 рік склали 265,5 млн. грн., за І квартал 2013 року – 71,3 млн. грн.

«Це підприємство – зразок ефективного застосування іноземного капіталу. Компанія «Євроголд» постійно підвищує експортний потенціал області. Житомирщина має позитивне зовнішньоекономічне сальдо. В області в чотири рази продається продукції за кордон більше, ніж купується», - сказав голова облдержадміністрації Сергій Рижук.

За 2012 рік сплачено податків до бюджетів усіх рівнів на загальну суму майже 32 млн. грн., за І квартал 2013 року – 6,4 млн. грн. Протягом І кварталу 2013 року підприємством сплачено 2,9 млн. грн. податку на додану вартість. З початку господарської діяльності «Євроголддом» надано в області благодійної допомоги соціальним та іншим закладам на загальну суму 3,6 млн. грн.

Почесною грамотою облдержадміністрації за значний внесок у розвиток дочірнього підприємства «Євроголд», високий професіоналізм та з нагоди 10-річчя утворення підприємства було нагороджено генерального менеджера Нільса Горліча, директора з виробництва Михайла Шепетька, оператора верстатів з програмним керуванням Миколу Сокирка, грамотою обласної ради - генерального директора Тобіаса Гроліча, фінансового директора Олену Сімбірякову, укладальника-пакувальника Олега Доцента.

Довідково: загальна сума інвестицій в грошових коштах та в устаткуванні станом на 1 квітня 2013 року складає 12,1 млн. дол. США. Чисельність працюючих на підприємстві зросла за період з початку діяльності у 3,6 рази, і станом на 1 січня 2013 року склала 845 осіб. Середньомісячна заробітна плата працюючих на кінець 2012 року складала 3340 грн.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Сергій Рижук: «Звернення ...
Наступна новина: На Закарпатті вогнеборці ...

КОМЕНТАРІ