Нагороджено переможців VIІІ Всеукраїнської акції «Музейна подія року – 2012»

Нагороджено переможців VIІІ Всеукраїнської акції «Музейна подія року – 2012»

08.06.13 13:06 0 1223
5 червня в Національному художньому музеї України відбулася церемонія нагородження переможців VIII Всеукраїнської рейтингової акції «Музейна подія року – 2012», яку організовують Міжнародний благодійний фонд «Україна 3000» та ГО «Український центр розвитку музейної справи». Про це повідомили у департаменті з питань культури, охорони культурної спадщини та культурних цінностей облдержадміністрації.

Переможцем зазначеної акції стала організація та експонування виставки «Іоанн Георг Пінзель. Барокова скульптура України XVIII ст.» в Музеї Лувр (Париж, Франція) у листопаді 2012 – лютому 2013 року.

Призовий фонд у розмірі 20 тис. грн. передано Львівській національній галереї мистецтв імені Б.Г. Возницького для проведення ремонтних робіт у приміщенні Музею скульптури Й.-Г. Пінзеля (відділу Галереї).

У рамках згаданої урочистої церемонії відбулося також нагородження переможців Другого спеціального конкурсу від Польського інституту у Києві для українських музейників «Музеєфікація історичного середовища та культури повсякденності». Серед переможців, які отримали дипломи – музей «Дрогобиччина» (м. Дрогобич Львівська обл.), котрий був нагороджений за проект «(Ре)Конструкція довоєнного образу Дрогобича».

Про це повідомили у Львівській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Цими вихідними у Львові ...
Наступна новина: Львівщина: у Мостиському ...

КОМЕНТАРІ