Райони Рівненщини працюють над підвищенням енергетичної безпеки

Райони Рівненщини працюють над підвищенням енергетичної безпеки

08.06.13 13:43 0 1328
Енергоощадні проекти впроваджують у всіх районах області, розповів заступник голови облдержадміністрації Володимир Новак. Зокрема, за останні роки в області поміняли понад півсотні котлів, які продукували теплоносій із імпортної сировини. Їх замінили ефективним енергоощадним обладнанням, що працює на місцевих видах палива.

Зокрема, минулоріч школу села Симонів Гощанського району перевели на альтернативу, замінивши старий газовий котел. У Федорівській школі цього ж району нині працює ще одна сучасна енергозберігаюча система на відходах деревини та торфобрикетах. А вже цього року для економії бюджетних грошей від блакитного палива відмовляються ще й у гімназії райцентру – там планують замінити затратне та малоефективне газове опалення на нові твердопаливні котли.

Витісняє місцева сировина імпортний енергоресурс і в Костопільському районі, розповів Володимир Новак. Там за останні роки перевели на альтернативу 4 освітні заклади. Так, сучасні котли, які працюють на відходах деревини та торфобрикетах, нині обігрівають Малолюбашанську та Підлужнецьку школи, а також Злазненський і Головинський навчально-виховні комплекси. В цих закладах щорічно вдається зменшити споживання газу майже на 250 тисяч кубометрів, а це економія бюджетних гривень, підсумував Володимир Новак. Водночас перехід на альтернативу сприяє енергонезалежності регіону, на чому наполягає Президент України Віктор Янукович.

Нині в освітній сфері Рівненщини кожен другий котел уже працює на місцевій сировині. Зокрема, відходи деревини та торфобрикет переводять у теплоносій більш, ніж у двох сотнях котелень.

Про це повідомили у Рівненській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Рівненщині ...
Наступна новина: На Рівненщині рятувальники ...

КОМЕНТАРІ