Тернопільщина: влада області підтримуватиме проекти, спрямовані на розвиток соціальної сфери сільських населених пунктів

Тернопільщина: влада області підтримуватиме проекти, спрямовані на розвиток соціальної сфери сільських населених пунктів

08.06.13 14:15 0 1337
Перебуваючи з робочою поїздкою у Підволочиському районі голова облдержадміністрації Валентин Хоптян ознайомився із соціальною інфраструктурою с.Качанівка.

Зокрема керівник області оглянув місцеву школу, в якій навчається 126 учнів. Тут за останні два роки суттєво покращено матеріально-технічну базу - замінено 140 вікон на метало пластикові. Школа забезпечена холодним і гарячим водопостачанням. За сприяння ТОВ «Агро-Рось» встановлено бруківку на пришкільному подвір’ї.

Створено належні умови й у місцевому дитячому садочку, який відвідують 25 дітей. За кошти сільського бюджету та спонсорські пожертви місцевих підприємців перекрито дах приміщення. У цьому році планується спорудження нового ігрового майданчика.

Працює на території села й амбулаторія загальної практики сімейної медицини, яка обслуговує 2576 жителів. До зони її лікарського обслуговування, окрім Качанівки, відносяться села Іванівка та Чернилівка. Амбулаторія знаходиться в центрі села, в окремому приміщенні, яке обігрівається паровим газовим опаленням. У 2012 році тут замінено 5 вікон на металопластикові та вхідні двері, протягом 2013 року заплановано замінити ще 5 вікон. Придбано новий електрокардіограф. В медзакладі діє сучасний стоматологічний кабінет.

Подував голова обласної державної адміністрації й у будинку культури с.Качанівка, який знаходиться в спеціально збудованому приміщенні з глядацьким залом на 323 місця. Вже виготовлена проектно-кошторисна документація на встановлення газових конвекторів для повного обігріву приміщення сільського будинку культури та бібліотеки. Також у поточному році буде замінено вікна у цих закладах культури. Кошти для фінансування зазначених робіт передбачені у місцевому бюджеті на 2013 рік.

«Приємно, що село розвивається. Завдяки співпраці місцевої влади та підприємців якісно змінюється його соціальна інфраструктура. Влада області підтримує такі починання і всіляко сприятиме їх реалізації, адже йдеться про добробут наших краян, - каже голова ОДА. - Приділяти увагу соціально-економічному розвитку сільських територій, гарантуванню соціальних стандартів та підвищенню якості життя українських селян закликає Президент України Віктор Янукович. А для цього необхідно зробити все можливе для забезпечення належного рівня надання медичних та освітніх послуг, поліпшення водопостачання, транспортного сполучення, розбудови соціальної інфраструктури на селі».

Також керівник області, разом із генеральним директором ТОВ «Агро-Рось» Олександром Самсоненком ознайомився з реконструкцію приміщення під восьмиквартирний житловий будинок, помешкання якого незабаром займуть сім’ї молодих спеціалістів господарства. А одну із квартир буде передано для проживання працівників соціальної сфери с.Качанівка.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Тернопільщині ...
Наступна новина: Чернівці: Відбулося ...

КОМЕНТАРІ