Чернігівщина: Докласти максимум зусиль, щоб відпочинок дітей був безпечним і якісним

Чернігівщина: Докласти максимум зусиль, щоб відпочинок дітей був безпечним і якісним

08.06.13 14:46 0 1368
7 червня Міністр соціальної політики України Наталія Королевська провела всеукраїнську селекторну нараду, на якій було розглянуто низку питань соціальної сфери. Чернігівщину на нараді представляли в.о. заступників голови облдержадміністрації Юрій Музика та Леонід Подоляк.

Особливої уваги на селекторі було приділено питанню організації дитячої оздоровчої кампанії.

Звертаючись до регіонів, Наталія Королевська зазначила, що оздоровча кампанія розпочата. На понад 1,7 млн дітей охоплені оздоровленням та відпочинком. Проте, не у всіх областях заплановані показники щодо оздоровлення та відпочинку сягають 70%.

Вона наголосила на необхідності забезпечення належної організації літнього відпочинку дітей.

«Відпочинок дітей має бути безпечним. Для цього керівникам на місцях необхідно докласти максимум зусиль», - сказала Міністр.

Наразі міністерством дано доручення провести комплексні перевірки закладів оздоровлення та відпочинку. Виявлені недоліки, за словами Міністра соціальної політики, потрібно негайно усунути.

Наталія Королевська поінформувала присутніх про новий порядок оздоровлення осіб, постраждалих від наслідків Чорнобильської катастрофи. Вона поставила завдання областям сформувати списки дітей, які потребують санаторного лікування, для отримання ними путівок на оздоровлення та забезпечити їх перевезення до місць оздоровлення. 67 санаторіїв України з 11 червня розпочнуть оздоровлення дітей, постраждалих від Чорнобильської катастрофи.

Також Міністр соціальної політики України наголосила на забезпеченні виплати відпускних, адже у червні у відпустки піде майже 423 тисячі працівників освіти.

В.о. заступника голови облдержадміністрації Юрій Музика доповів Наталії Королевській про те, що в області збільшено показник оздоровлення та відпочинку дітей до 70,5%. Це свідчить про те, що понад 63 тисячі дітей області матимуть змогу відпочити цього літа.

Він також повідомив, що виплата відпускних працівникам бюджетної сфери області здійснюється без затримок.

Про це повідомили у Чернігівській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ