Ліквідовано умовну пожежу в Чернігівській виправній колонії №44

Ліквідовано умовну пожежу в Чернігівській виправній колонії №44

08.06.13 14:58 0 1304
Загальновідомо: важко в навчанні, легко у реальній ситуації. Саме за таким принципом щомісячно з особовим складом підрозділів управління Держслужби з надзвичайних ситуацій у Чернігівської області проводяться тактико-спеціальні навчання, під час яких підвищується майстерність і професіоналізм. Як то кажуть, все по максимуму. Крім того, обслуговуючий персонал об’єктів навчань має можливість практично відпрацювати дії по ліквідації можливих пожеж, надзвичайних ситуацій.

З метою забезпечення пожежної безпеки органів і установ виконання покарань та слідчих ізоляторів Державного департаменту України з питань виконання покарань, 7-го червня об’єктом тактико-спеціальних навчань стала Чернігівська жіноча виправна колонія №44. Установа є об’єктом з масовим перебуванням людей, і, крім того, відноситься до І-ї групи за рівнем пожежної небезпеки. На території знаходиться 4-поверховий корпус швейної фабрики з відповідними виробництвами і складськими приміщеннями вибухо-пожежонебезпечної категорії. Максимальна кількість осіб, що одночасно можуть знаходитись у виробничому корпусі в робочий час складає близько 350 осіб, тож у разі виникнення пожежі, виникає загроза життю персоналу та засудженим.

За легендою навчань, близько 10-ї год. внаслідок короткого замкнення технологічного обладнання, сталася пожежа складського приміщення швейного цеху. Черговий установи оперативно викликав відомчу пожежну команду та підрозділи Чернігівського міського гарнізону Держслужби з надзвичайних ситуацій.

Бійці пожежної команди виправної колонії спочатку за допомогою вогнегасника намагались загасити полум’я, проте цього не вдалося, пожежа набула значних розмірів і охопила все приміщення цеху. Тоді вже від пожежного крану виробничого приміщення було подано пожежний ствол. В цей час за підвищеним номером виклику прибули підрозділи Держслужби: пожежні автоцистерни, аварійно-рятувальна техніка та автодрабина, розгорнув роботу штаб з ліквідації надзвичайної події. Встановивши пожежні автомобілі на гідранти, рятувальники ланками газодимозахисників подали стволи на ліквідацію пожежі та захист суміжних виробничих приміщень. Особовим складом виправної колонії було організовано розблокування приміщень та евакуацію співробітників та засуджених з будівлі.

Одну людину, яка опинилась у пастці на даху будівлі, рятували по автодрабині. За 15 хвилин умовну пожежу було ліквідовано.

Керівництвом навчань було зазначено, що поставлені завдання були виконані в повному обсязі, спільні дії персоналу виправної колонії №44 та рятувальників управління Держслужби з надзвичайних ситуацій в області по ліквідації умовної пожежі отримали високу оцінку.

УДСНС у Чернігівській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Дорогі чернігівці!

КОМЕНТАРІ