Прем’єр Туреччини підтвердив плани забудови парку біля площі Таксім

Прем’єр Туреччини підтвердив плани забудови парку біля площі Таксім

08.06.13 17:10 0 904
Прем’єр-міністр Туреччини Реджеп Тайїп Ердоган заявив що його уряд продовжить здійснювати суперечливий план забудови на місці нинішнього парку біля площі Таксім у Стамбулі, який став першопричиною масових протестів останніх днів. Про це повідомляє "Радіо Свобода".

Виступаючи перед журналістами під час перебування в Тунісі, Ердоган також заявив, що частина причетних до насильства під час цих протестів – терористи, але не конкретизував своє твердження.

ж він повертається до Туреччини, коли завершить візити до країн Північної Африки.

Раніше Ердоган називав протести недемократичними і звинуватив у їхній організації «екстремістів», які «програли на виборах».

Натомість один із його заступників, віце-прем’єр Бюлент Аринч вибачився за «надмірне насильство» з боку поліції.

Протест проти уряду Туреччини на площі Таксім у Стамбулі, 6 червня 2013 року Протести останніми днями охопили всю Туреччину з політичними вимогами, серед яких відставка уряду Реджепа Тайїпа Ердогана, вихідця з ісламістських кіл, а також із протестами проти ісламізації Туреччини. Вони спалахнули після жорстокого розгону екологічного протесту проти планів будівництва на місці парку Таксім-Ґезі біля площі Таксім у Стамбулі 31 травня. Влада планує на місці невеликого парку, створеного в 1940-х роках, відновити історичну будівлю казарм, яка стояла там від початку 18-го століття до знесення в 1940-х, імовірно, пристосувавши її під торговельний центр.

Намети демонстрантів у парку Таксім-Ґезі у Стамбулі, 6 червня 2013 року
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ